AktualnoUrednički izbor

Kandidati ‘Večere za 5’ kuhat će za COVID odjel, u pripremi i humanitarna aukcija

Kandidati 'Večere za 5' kuhat će za COVID odjel, u pripremi i humanitarna aukcija

U studenom će se održati dvije hvalevrijedne akcije kojima se želi prikupiti sredstva i pružiti pomoć COVID odjelu u Općoj bolnici Dubrovnik. Riječ je o humanitarnoj aukciji umjetničkih slika te humanitarnoj večeri koju će pripremiti sudionici dubrovačkog tjedna ‘Večere za 5 na selu’ Ivana Bačić, Matej Oroz, Priscila Zumpano Martinović, Zoran Kosović i Karloti Bender. Iza organizacije ovih događanja stoji nedavno osnovana Udruge ‘Bog Pravda Poštenje’. Predsjednica Udruge je dubrovačka vizažistica Ana Obradović Skračić koja je za DuList otkrila detalje ovih hvalevrijednih akcija.
– Dogodio se četvrti val i zbog epidemioloških mjera ne možemo raditi, primjerice, koncerte i revije te smo se okrenuli našim umjetnicima. Krenuli smo s prikupljanjem umjetničkih djela te ih dosad imamo preko 40. Odazvali su se skoro svi koga smo kontaktirali. Aukcija će se odviti u Lazaretima, a uživo će se prenositi preko Libertas i Dubrovačke televizije. Također, organizirat ćemo humanitarnu večeru u restoranu Mimoza. Za COVID odjel će kuhati kandidati Večere za 5. Pripremit će posebne menije – ističe Obradović Skračić.

Dva menija
Večera u restoranu Mimoza održava se 12. studenog u 19 sati, a u ponudi su dva jelovnika – mesni i riblju.
‘Mesni dernek’ sastoji se od brusketa a tri vrste namaza, domaćih njoka u umaku od junećeg mesa s miješanom sezonskom salatom. Riblji jelovnik je ‘Morski zicer’ s crnim rižotom sa sipom i gamborima, pečenom ribom s povrćem uz mediteranske mirodije uz miješanu sezonsku salatu. Za kraj svi će se zasladiti tortom Mimoza.
Cijena jelovnika po osobi je 150 kuna, a sredstva prikupljena od večere uplaćuju se na račun udruge ‘Bog Pravda Poštenje’ koja dalje idu za ciljane donacije za Covid odjele OB Dubrovnik. Rezervacije mjesta za večeru su na tel: 099 3321071 i 020 411 157.

Zbog epidemioloških mjera mjesta su ograničena, stoga, pozivaju organizatori, ne oklijevajte,
rezervirajte svoja mjesta na vrijeme. Rezervacije se primaju do 11. studenog do 15 sati. Uz rezervaciju potrebno se odmah izjasniti za jelovnik, a pri dolasku morate predočiti covid potvrdu. Za one koji iz nekog razloga ne mogu doći i pružiti podršku ovoj hvale vrijednoj akciji, radit će se dostava na području grada za koju možete zvati na brojeve 099 3321071 i 020411 157.

O osnutku Udruge
Dubrovačka vizažistica prošla je kroz osobnu traumu što je bio jedan od razloga pokretanja udruge. Izgubila je nedavno oca, koji je od koronavirusa preminuo u dubrovačkoj općoj bolnici.
-Otac, majka i ja završili smo na kisiku u bolnici zbog koronavirusa. Na kraju je otac završio na respiratoru na intenzivnom COVID odjelu. Umro je nakon mjesec dana. Potaknuta cijelim tim događajem, vidjela sam da tom odjelu treba pomoći. Ovdje sam se uvjerila što fali i ne fali i u kakvim se uvjetima radi. Hvala Bogu, svim moji prijatelji su se odazvali i sve se zarotiralo – naglasila je Obradović Skračić.
-Samo treba malo vremena i dobra volja. Kad se odazovu ljudi za pravu stvar, onda ništa nije teško. Nadamo se da ćemo skupiti što više novaca i pomoći COVID odjelu. Znamo otprilike što fali, u kontaktu smo s osobljem odjela i idemo na ciljane donacije. Mi smo neprofitna udruga sa članovima uprave koji stoje iza nje te vam obećavamo da će uvijek i sve bit potpuno transparentno – istaknula je.

Broj žiro računa Udruge BPP za uplatu donacije je:
Udruga ‘Bog Pravda Poštenje’
U Pilama 5
20 000 Dubrovnik

IBAN: HR0424070001100223645
SWIFT: OTPVHR2X
OTP Banka dd, Zadar
Domovinskog rata 3
23 000 Zadar

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist