Kultura

FOTO / VIDEO Lutkarska družina Aster izvela ‘Skupa’ u Bursi

FOTO / VIDEO Lutkarska družina Aster izvela 'Skupa' u Bursi

Ovu nedjelju u Teatru Bursa premijerno je lutkarska družina ‘Aster’ izvela ‘Skupa’ Marina Držića, kojeg su ovaj put za one malo starije dramaturški prilagodile Izmira Brautović i Sonja Karamehmedović.

Zadovoljna publika uživala je u sat vremena izvrsne adaptacije i prekrasnih, raskošnih maski koje odlično utjelovljuju duh Držićevog slavnog djela, a za koje su zaslužne Mihaela Nikolina Mabić, Tjaša Kolačko i Sonja Karamehmedović. U samoj predstavi sudjeluju Pero Mihaljević kao ‘Skup’, ‘Varivu’ igra Matilda Perković, ‘Grubu’ Sonja Karamehmedović, ‘Kamila’ Katarina Palinić, ‘Dobru’ Carmela Grgurević, ‘Zlati kuma’ Vanja Balent, ‘Nika’ Marilda Perković, ‘Dživa’ Katica Vidojević, a ‘Munua’ Lucijana Pendo.

Prije svega nekoliko dana, na konferenciji za medije, iz Astera su kazali kako ‘Skupom’ izlaze iz bajki, iz onoga što su dosad radili. Uz pomoć Izmire Brautović, naučili su se izražavati ‘Držićevim jezikom’, kako ‘osloboditi sami sebe’. Večeras su zaista u tome i uspjeli, a u fotogaleriji uživajte u prekrasnim maskama!

MNJ

Pročitajte još

NOVO GOSTOVANJE U TEATRU Komedija ‘Agencija za sreću’ Teatra Gavran

Dulist

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist