DuList IN

[FOTO/VIDEO] Ippio Payo i SFT nastupili u Lazaretima

Koncert bendova Ippio Payo i SFT održao se ovog petka u Art radionici Lazareti.

Ippio Payo je one man bend Josipa Pavlova, gitariste koji će ovog puta nastupiti kao duo u pratnji trubača Martina Lehmanna. Riječ je o glazbeniku iz Tisnog s otoka Murtera koji od devedestih karijeru gradi u Münchenu, a sudjelovao je u projektima / bandovima Majmoon, Das Weiße Pferd, The Grexits, Zwinkelman i NAQ.

Prepoznatljivi instrumentalni potpis s elementima post-rocka, gitarskih gradacija i filmskih metoda uspješno se pretaču u minimalističke skladbe koje podjednako dobro funkcioniraju za band, film ili kazalište. Kompozicije također na trenutke kombiniraju kakofoniju zvuka žičanih instrumenata s poliritmijom. Autori ističu kako je riječ o ‘komentaru vremena i sugestija mjesta u kome su nastale i u kome se izvode’.

Prije izvedbe Ippio Payo nastupio je mladi bend SFT. Inače, riječ je o glazbenom projektu kojeg čine Melko Dragojević, Mislav Stanković i Dario Gverović. Autorskim pristupom proteklih godina doprinijeli su razvoju dubrovačke alternativne i elektronske scene. Svi članovi su ujedno angažirani i u kazališnom svijetu, a ostvarili su niz uloga u predstavama studentskog Teatra Lero, Kazališta Marina Držića te na Dubrovačkim ljetnim igrama. U svojoj glazbi spajaju elemente trip hopa, minimalizma te zadiru u podučje avangarde koja se također naslanja na vizualni izričaj.

Pročitajte još

PRVI SUSRET LJUBITELJA VOLKSWAGENA U KONAVLIMA Lučić: Bilo nas je 400-tinjak. Čilipi će nam dogodine biti premali

Leona Rašica

[STARI MOJ] Tamburaš Stanko Šarić ima hit čiji je autor Pero Šiša

Maria Prkut

DUff otvorio prijave za 11. izdanje!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija