DuList IN

[FOTO/VIDEO] Ippio Payo i SFT nastupili u Lazaretima

Koncert bendova Ippio Payo i SFT održao se ovog petka u Art radionici Lazareti.

Ippio Payo je one man bend Josipa Pavlova, gitariste koji će ovog puta nastupiti kao duo u pratnji trubača Martina Lehmanna. Riječ je o glazbeniku iz Tisnog s otoka Murtera koji od devedestih karijeru gradi u Münchenu, a sudjelovao je u projektima / bandovima Majmoon, Das Weiße Pferd, The Grexits, Zwinkelman i NAQ.

Prepoznatljivi instrumentalni potpis s elementima post-rocka, gitarskih gradacija i filmskih metoda uspješno se pretaču u minimalističke skladbe koje podjednako dobro funkcioniraju za band, film ili kazalište. Kompozicije također na trenutke kombiniraju kakofoniju zvuka žičanih instrumenata s poliritmijom. Autori ističu kako je riječ o ‘komentaru vremena i sugestija mjesta u kome su nastale i u kome se izvode’.

Prije izvedbe Ippio Payo nastupio je mladi bend SFT. Inače, riječ je o glazbenom projektu kojeg čine Melko Dragojević, Mislav Stanković i Dario Gverović. Autorskim pristupom proteklih godina doprinijeli su razvoju dubrovačke alternativne i elektronske scene. Svi članovi su ujedno angažirani i u kazališnom svijetu, a ostvarili su niz uloga u predstavama studentskog Teatra Lero, Kazališta Marina Držića te na Dubrovačkim ljetnim igrama. U svojoj glazbi spajaju elemente trip hopa, minimalizma te zadiru u podučje avangarde koja se također naslanja na vizualni izričaj.

Pročitajte još

BIJELA PREGAČA ZA JELICU BOTO Profesorica klavira dubrovačkom poparom osvojila žiri MasterChefa

Dulist

[VIDEO] Dubrovčani s Terezom proslavili Svjetski dan turizma

Dulist

TEK OTVOREN, A VEĆ OMILJENI RESTORAN I LOUNGE BAR St. Pietro novi je dragulj juga Jadrana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija