SportUrednički izbor

[FOTO/VIDEO] DOČEK ZLATNIH VATERPOLISTA Naš ponos – Bijač, Fatović, Žuvela, Popadić i Kržić!

[FOTO/VIDEO] DOČEK ZLATNIH VATERPOLISTA Naš ponos - Bijač, Fatović, Žuvela, Popadić i Kržić!

Marka Bijača, Lorena Fatovića, Marka Žuvelu, Tonija Popadića i Filipa Kržića – zlatne dubrovačke vaterpoliste, europske prvake dočekalo je danas mnoštvo ispred crkve sv. Vlaha. Svi su došli večeras na Stradun kako bi čestitali našim Barakudama. Došli su pokazati s kolikim ponosom su nam ispunjena srca jer su odveli Hrvatsku do druge titule prvaka Europe u povijesti – dostojantveno, hrabro i sa srcem.

Vratar Marko Bijač, koji je zasluženo ponio trofej namijenjen najboljem čuvaru mreže na Europskom prvenstvu, zahvalio je svima od srca što su ih došli podržati u velikom broju i pokazati koliko je ovo veliki uspjeh.

-Čestitam svim svojim suigračima, ovim mladim momcima kojima je ovo jedno od prvih ovakvih prvenstava i koji su se dokazali na velikoj sceni. Pokazali su da je budućnost dubrovačkog i hrvatskog vaterpola u dobrim rukama – rekao je Bijač.

‘Nitko od nas nije očekivao…’
Naše zlatne vaterpoliste dočekali su među ostalim župan Nikola Dobroslavić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i Dživo Brčić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

Potrebica je istaknuo kako se radi o uzorima budućih generacija.

-U ime Grada Dubrovnika i našeg gradonačelnika koji nije danas u Gradu, želimo vam čestitati i iskreno vam priznati da nitko od nas nije očekivao da ćete osvojiti prvenstvo. Vašim ste srcem i zalaganjem pokazali kako se rad isplati i kako se voli naša Domovina, i kako u 15 dana možete ujediniti našu zemlju – rekao je Potrebica.

Naši vaterpolisti učinili su nam veliku radost i zadovoljstvo, dodao je župan.

-Učinili su nas ponosnima što su doveli Hrvatsku na vrh Europe. Svojim znanjem, radom, zajedništvom učinili su ponovno da Hrvatska bude najbolja. Posebno smo ponosni što su naši sugrađani, sportaši iz ove županije, znatno tome pridonijeli – rekao je Dobroslavić.

Podsjetimo, nakon Zagreba 2010. godine, Barakude su se ponovno uspele na europski tron. Osvojili su zlatnu medalju u Splitu pred 9 tisuća gledatelja, u napetoj finalnoj utakmici s dotadašnjim europskim prvacima Mađarima.

Foto: Zvonimir Pandža

 

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist