DuList IN

FOTO/VIDEO Djed Mraz i vilenjaci razveselili dubrovačke mališane

FOTO/VIDEO Djed Mraz i vilenjaci razveselili dubrovačke mališane

Na posebno veselje najmlađih, u Dubrovnik je stigao Djed Mraz. Upravo je naš Grad prva postaja ovog ovogodišnjeg gosta iz finskog grada Rovaniemija u Laponiji na ovogodišnjem putovanju po svijetu sa svojim omiljenim vilenjacima. Prije nego što će večeras uveličati otvaranje devetog Dubrovačkog zimskog festivala, s mališanima se druži u atriju Kneževa dvora. Djeca mu mogu donositi pisma i podijeliti svoje želje do 18 sati. Djed Mraz će biti tu i u nedjelju, 27. studenog, od 10 do podne i od 15 do 19 sati.
Dvodnevno druženje s Djedom Mrazom u Dubrovniku poklon je koji su najmlađima za nezaboravni početak Adventa osigurali Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik.
Joulupukki ili Djed Mraz božićni je veleposlanik dobre volje, ljubavi i mira koji živi u mističnoj Laponiji. Njegov izvorni dom je na tajnovitoj gori Korvatunturi, tisuću kilometara sjeverno od Helsinkija gdje živi s Bakom Mraz te stotinama vilenjaka i sobova. Legenda o Djedu Mrazu jedna je od rijetkih koje preživljavaju stoljećima, i to u svim krajevima svijeta, a popularnost nasmiješenog bjelobradog djedice s dalekog sjevera Finske koji darovima uveseljava najmlađe ni danas ne jenjava. Milijuni znatiželjnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta odlaze u Finsku tražiti njegov dom u tajnovitom mjestu Rovaniemiju gdje je i njegov poštanski ured, koji je u posljednjih 30 godina zaprimio više od 15 milijuna pisama iz 198 zemalja, naveli su iz Igara.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist