Aktualno

[FOTO] USUSRET DANU POLICIJE Pavličević: ‘Neumorno radite kako bi svi bili u miru’

Zalog sigurnosti smo svi mi. To je rezultat nevjerojatne požrtvovnosti svih vas koji dajete nesebično sebe u svakodnevnom radu – po kiši, snijegu, buri, južini. Neumorno radite kako bi svi bili u miru. Hrabro izlazite na ulice i suočavate se s onim najgorim što društvo iznjedri. Pritom riskirate i svoje vlastite živote. Vaše plaće koje se nekad spominju nisu mjerilo vašeg rada i na to ne možemo nažalost utjecati, ali vi i dalje nesebično sebe dajete, sebe cijele u svoju službu u ovaj poziv. Vaš obol koji dajete je neprocjenjiv – rekao je ove srijede na svečanosti obilježavanja povodom Dana policije i blagdana zaštitnika policije sv. Mihovila načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Središnja proslava održala se ispred zgrade PU DN kojoj su prisustvovale brojne osobe iz društvenog, političkog i javnog života.

Biskup Dubrovačke biskupije Roko Glasnović rekao je da su svi policajci poslanici i zaštitnici dobra te ‘osvjetljavaju put’.

-Želeći da naši policjaci budu radosni, čestitam Dan policije – rekao je Glasnović.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako je prije 32 godine započela obrana RH.

-To je bila reakcija na agresiju koju je velikosrpska propaganda povukla kako bi zapravo Hrvatsku stavila u svoje ralje, u svoje okvire. Ne smijemo zaboraviti ključno, a to je da se obrana Hrvatske na samim počecima temeljila na policajcima. Sve kasnije brigade i postrojbe, nastale su na temelju policijskih službenika. To je istina koju moramo ponavljati i ne smijemo zaboraviti obol koji je policija u ratu. Policija je, danas, trajan jamac sigurnosti – kazao je.

Zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je kako ‘policajci iz dana u dan neumorno rade kako bismo mogli živjeti u sigurnom gradu i županiji’.

-Htio bih izraziti zahvalnost svim policajcima koji su na samim počecima Domovinskog rata stali na branik Domovine. Želim da sve sadašnje i buduće generacije hrvatskih policajaca, imaju kao nit vodilju upravo njihovu žrtvu i sve što su dali za Hrvatsku – dodao je.

Svi prisutni su se također prisjetili 43 poginulih pripadnika PU dubrovačko-neretvanske koji su za vrijeme Domovinskog rata svoje živote položili na oltar Domovine polaganjem vijenaca i minutom šutnje. Također, za svoj su rad nagrađeni javnom pohvalom djelatnici PU dubrovačko-neretvanske. Nakon svečane proslave održan je prigodni domjenak.

 

Pročitajte još

VEĆ SE TRAŽE RADNICI Hoće li sezona podbaciti zbog EP-a u nogometu i Olimpijade?

Ivana Mijić Vulinović

BRAVO ZA VRIJEDNE SNIJEŽNIČARE Novi imidž Male Petke

Dulist

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Dulist