DuList IN

FOTO Uskoro počinje Dubrovački zimski festival, predstavljen program!

FOTO Uskoro počinje Dubrovački zimski festival, predstavljen program!

Nakon dvije pandemijske godine, deveti Dubrovački zimski festival otvara se ove subote u punom sjaju. Tim povodom održala se konferencija za medije ovog ponedjeljka u foajeu Kazališta Marina Držića na kojoj su najavljeni razni glazbeni, zabavni i gastronomski sadržaji.

Kao što je već poznato, otvaranje ovogodišnjeg festivala, uz paljenje svijeća, obilježit će koncert grupe Dalmatino. Tijekom prosinca na Stradunu slijede koncerti zvijezda hrvatske estrade Doris Dragović, Urban & 4, Nena Belana – Rock galama, Opće opasnosti, Željka Bebeka i Massima, dok će 1. siječnja koncert održati Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Vrhunac festivala bit će doček Nove godine na najljepšoj svjetskoj otvorenoj pozornici. Ante Gelo i njegov bend te jedna od najvećih glazbenih zvijezda hrvatske estrade Petra Graša Dubrovčane i njihove goste uvest će u novu godinu uz neizostavan vatromet. Još jedna lijepa tradicija je i Novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Stradunu 1. siječnja, točno u podne. Treba istaknuti i dječji doček Nove godine kada će nastupiti također Ante Gelo i njegov bend.

Tradicionalni Dubrovački božićni koncert ove će se godine održati 23. prosinca u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Ivana Huta nastupit će uz brojne izvođače.

Isto tako, Studentski centar Dubrovnik organizira Advent na Vojnoviću na kojem će nastupiti brojni izvođači, a najavljena su i dodatna iznenađenja. Istaknut je i Advent u TUP-u s blagdanskim sajmovima, koncertima i radionicama za djecu.

U fokusu festivala, kako je među ostalim rečeno na konferenciji, bogati su programi za djecu i mlade na više lokacija. Posebno su istaknuli kako će otvorenje Dubrovačkog zimskog festivala uveličati Djed Mraz. Družit će se s djecom u Kneževom dvoru i prije službenog otvorenja festivala, kao i idućeg dana, u nedjelju. Najavljeni su i razni, drugi dječji programi kao što je Šarena zima u Uvali s adventskim vlakićem i klizalištem, Stanica sjeverni pol u Lazaretima…

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković rekao je kako vjeruje da će biti nastavljen trend porasta dolaska gostiju drugih dijelova Hrvatske i iz susjednih država. Bit će otvoreno 12 hotela, kao i privatni smještaj.

-Vjerujemo da će se s ovakvim bogati programom privući ljude iz Hrvatske i drugih zemalja. Vjerujemo da će Grad pokazati svoje najbolje lice tijekom cijelog ovog programa. Za Novu godinu predviđamo 4 tisuće ljudi u Gradu. Predviđanja su zasad zasnovana na stanju iz prošle godine. To je neki porast od 10 posto u odnosu na prošlu godinu. Rekao bih da su prilično oprezna. Nadamo se da će taj broj biti veći – dodao je.

-Moja je želja da nam vrijeme bude najbolji suradnik. Jer ako budemo imali dobro vrijeme, sve će to biti kako smo zamislili. Vjerujemo da će sve generacije Dubrovčana biti zadovoljni ponuđenim programom, kao i svi oni koji će Dubrovnik pohoditi u lijepom adventskom vremenu – rekla je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Cijeli program možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist