Aktualno

FOTO U Zračnoj luci potpisan ugovor za radove vrijedne 1,125 milijardi kuna!

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić potpisao je u četvrtak u Dubrovniku s predstavnicima tvrtki Poduzeće za ceste Split, Strabag AG i Elektrocentar Petek ugovor o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik vrijedan 1,125 milijardi kuna, od čega je 858 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Riječ je o drugoj fazi radova na projektu Razvoja Zračne luke Dubrovnik, a svečanom potpisivanju nazočio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
– Ovo je danas veliki trenutak jer potpisujemo najveći ugovor koji je sufinanciran od strane EU. Veseli me da ćemo ubrzo potpisati najveći ugovor, a to će biti Pelješki most, naravno nakon što natječaj bude završen. Ove investicije će imati veliki utjecaj u BDP-u i ovo nam treba davati snagu i vjeru da buduće generacije ostaju u Hrvatskoj –  rekao je Butković.
Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić istaknuo je kako ovaj projekt među ostalim obuhvaća rekonstrukciju uzletno-sletne staze, nove parkirne pozicije, moderno gorivno postrojenje koje će biti prvo takve vrste u Hrvatskoj, novu upravnu zgradu, kanalizaciju te brojne potprojekte.
– Već sa završetkom ljetnog rasporeda letenja kreću radovi. Uzletno-sletna staza je izgrađena 1962. godine, a pretrpjela je ozbiljnu štetu u Domovinskom ratu. Nije bila ozbiljno sanirana i ovo je sada pravi trenutak da napravimo taj važan zadatak. Ugovor za ta bespovratna sredstva iz europskih fondova potpisan je još u travnju –  rekao je Tolić te najavio kako će i ova sezona za Zračnu luku biti rekordna.
– Vjerujem da ćemo se okupiti ponovno krajem rujna kada očekujemo svog prvog dvomilijuntog putnika –  rekao je Tolić.
Zračna luka Dubrovnik i ove godine bilježi porast putnika od čak 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a završetkom projekta razvoja Zračne luke sufinanciranim sredstvima Europske unije, kapaciteti Zračne luke dodatno će se povećati.
Prva faza projekta, izgradnja zgrade putničkog terminala vrijedne 476 milijuna kuna službeno je završena u svibnju ove godine svečanim otvaranjem, a cjelokupni projekt vrijedan 220 milijuna eura mora biti završen do travnja 2019. godine.

Pročitajte još

KOMPLEKS U KUPARIMA Nardelli: ‘Uskoro će se uputiti prijedlog prema Vladi o definiranju rokova’

Dulist

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija