Crna kronika

[FOTO] U Konavlima pronađena dva nasada indijske konoplje, uhićen 40-godišnjak

[FOTO] U Konavlima pronađena dva nasada indijske konoplje, uhićen 40-godišnjak

Postupajući po prethodno prikupljenim operativnim informacijama, policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer, tijekom jutarnjih sati, pretražili obiteljsku kuću i okućnicu koje koristi 40-godišnjak kada je pronađen nasad s indijskom konopljm. Očevidom je utvrđeno da je u okućnici na dvije različite lokacije posađeno ukupno 120 stabljika indijske konoplje visine 60 do 150 cm.

Pretragom kuće, koja se nalazi na području Konavala, pronađene su još 4 stabljike indijske konoplje, 70 grama sasušenog kanabisa, 870 sjemenki kanabisa, dvije digitalne vage i 19 lovačkih patrona za koje ne posjeduje potrebna odobrenja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je pronađena marihuana bila uzgojena radi dalje preprodaje krajnjim korisnicima s područja Konavala i šireg dubrovačkog područja. Osumnjičeni 40-godišnjak je uhićen i protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Zbog neovlaštenog posjedovanja oružja je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. Iz policije dodaju da je osumnjičeni 40-godišnjak višestruki počinitelj istih kaznenih djela za što je više puta bio uhićen i kazneno prijavljen.

Pročitajte još

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist

NOVA MOKOŠICA U stanu 58-godišnjaka pronađena droga za preprodaju

Dulist