DuList IN

FOTO U KMD-u otvorena prva Aklapela

Kazalištu Marina Držića sinoć je održana prva od tri večeri festivala izvorne klapske pjesme Aklapela. Nastupile su klape Luka, Subrenum, Tragos, FA Linđo i Vinčace.

Aklapela je godišnji festival najvrjednijih klapskih ostvarenja kroz održavanje nekoliko a capella koncerata odabranih hrvatskih muških i ženskih klapa iz cijele Hrvatske.Selektor festivala, maestro Joško Čaleta, odabrao je ukupno 10 klapa, 6 muških i 4 ženske klape koje su se proteklu godinu posebno istaknule svojim pjevanjem te su na prvu Aklapelu pozvane klape Armorin, Braciera, Bunari, FA Linđo, Luka, Neverin, Pinguentum, Subrenum, Tragos i Vinčace. Njihovim nastupima željelo se predstaviti prepoznatljiva područja određenih bogatim naslijeđem te aktivnošću najistaknutijih klapskih autora (kompozitora i obrađivača) kao i samim pjevanjem pojedinih klapa.

Festival koji nema natjecateljski karakter, prvi je autorski Festival agencije Dubrovnik Partner koja je ujedno i izvršni producent festivala.

Aklapela se nastavlja i večeras u KMD nastupom klapa Pinguentum, Neverin, Bunari, Armorin i Braciera.
 

Pročitajte još

U Gastro & gift shopu Terra Croatica pronađite umjetnine Miše Milovčevića

Dulist

Ovo su dubrovački kandidati koji stižu u ‘Večeru za 5 na selu’

Dulist

RIXOS PREMIUM DUBROVNIK Gala večera i koncert Halida Bešlića ususret Valentinovu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija