Aktualno

FOTO U Dubrovniku noćas palo 10 PUTA više kiše nego u ostatku Hrvatske

nevrijeme 150614 1

Prema podacima državnog hidrometeorološkog zavoda u Dubrovniku je zaključno s osam sati ujutro palo nevjerojatnih 91 litra kiše po metru četvornom.

To je gotovo 10 puta više nego bilo koje drugo mjesto u Hrvatkoj, a sljedeća najbliža je Komiža s 29 litara, te Imotski s 15 litara kiše po metru četvornom.

Žestoki pljusak ‘kalmao’ je oko 6 i 30, no kiša i dalje ne prestaje padati. Također, tijekom noći na našem području bilo je jako puno udara gromova, a koliko su blizu obale udarali vidi se na fotografijama koje su Storm Chasersi objavili tijekom noći.

Zbog poplava u stanovima, kućama i poslovnim prostorima jutros su morali u nekoliko navrata intervenirati i vatrogasci i to u Vrbici, ulici kralja Tomislava te na Batali.

Prema izvješću ŽC 112, jutros oko 7 sati udar groma zapalio je raslinje kod repetitora u Kuparima. na teren su izašli vatrogasci DVD-a Župa dubrovačka.

nevrijeme-150614-(2)

Očekivao, tolika kiša uzrokovala je probleme i u prometu, a kako je bilo jutros biti na gradskim prometnicama najbolje svjedoče fotografije koje nam je posalo naš čitatelj.

Pročitajte još

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist