Aktualno

FOTO Tko će ove godine naći posao?

FOTO Tko će ove godine naći posao?

Na Sveučilištu u Dubrovniku jutros je otvoren šesti po redu Sajam poslova.

Na preko 30 izložbenih štandova, među potencijalnim poslodavcima moglo se vidjeti Atlantsku plovidbu, Pema, Lidl, vodeće hotelske kuće i brojne druge.

-Ove godine imamo nešto više poslodavaca nego prošle godine. Nastojimo uvijek da budu to potentni poslodavci koji  ulažu u svoj razvoj i koji znaju barem što će se događati šest mjeseci unaprijed. Naravno da dominiraju oni iz sektora turizma, jer oni su najveći i najvioše zapošljavaju – rekao je pročelnik dubrovačkog ureda HZZ-a Dasen Jasprica te na naš upit odgovorio kako je posao na neodređeno još uvijek dubrovački nedosanjani san.
-Na koncu prošlog mjeseca smo imali oko 340 zaposlenja, a tek je nešto više od jedan posto imalo sreće dobiti posao na neodređeno – rekao je Jasprica te zaključio kako prema njihovom iskustvu u prosjeku od 150 do 200 ljudi posredno preko Sajma nađu posao.
U ime Grada dubrovnika na otvorenju Sajma govorio je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž koji je istaknuo kako su ostali gradovi županije ljubomorni na Dubronvik.

-Kako vanka sija sunce, tako želim i vama koji tražite posao da vas obasja sunce – poetičan je bio Raguž bez obzira na gustu naoblaku vanka.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako je siguran da će i ovaj sajam biti uspješan.
-Mi u Županiji ne vidimo veće zadaće od otvaranja novih radnih mjesta i stvaranja novih prilika. Nećemo stati sve dok svi ne budu mogli dobiti novo radno mjesto sukladno njihovim kvalifikacijama – rekao je Dobroslavić.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist