Sport

[FOTO] SVEČANOST U SPONZI Pogledajte tko su najbolji županijski sportaši

Zupanijski sportasi

Najuspješniji sportaši Dubrovačko-neretvanske županije u 2023. godini su košarkašica Iva Todorić i jedriličar Alec Cvinar. Odluka je to Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije, koja je na svečanosti u palači Sponzi danas najuspješnijim županijskim sportašima dodijelila nagrade.

Najuspješnijim trenerom u prošlog godini proglašen je Mateo Semiz, trener u Judo klubu Dubrovnik 1966, dok su u momčadskoj kategoriji najboljih klubova Ženski košarkaški klub Ragusa i VK Jug Adriatic osiguranje, dok je Trenerica Raguse Cvetana Matić dobila priznanje za promicanje i izniman razvitak ženskog sporta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Najboljim mladim sportskim nadama proglašeni su Nina Burđelez i Vlaho Nenadić.

Županijska Zajednica športa dodijelila je i nagradu Nogometnom klubu Neretvanac iz Opuzena za 90 godina djelovanja kluba kao i Juraju Popoviću za izuzetno sportsko postignuće. Nagrada za životno djelo otišla je u ruke Jurici Vukojeviću koji je u sport uključen od ranih dana kao aktivni igrač u vaterpolu i košarci.

Županijska zajednica sporta je dala i priznanje za promociju i izniman doprinos u razvitku veteranskog sporta Dubrovačko neretvanske županije za 2023. godinu, koju je dobio član Karate kluba Kakato Željo Perković. Također, dodijeljena je Nagrada Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo u 2023. godini Marinku Matuloviću članu Stolnoteniskog kluba Libertas.

Okupljenima su se povodom dodjele obratili predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

– Imamo se čime pohvaliti. Dužnost ove sportske zajednice je da okupljenim sportašima omogućimo dovoljan i stabilan materijalni i financijski okvir te da se sami sportaši mogu posvetiti svojoj primarnoj zadaći. U tome smo već uspjeli jer smo uz pomoć županije i države ove godine povećali proračun naše zajednice za preko 200 tisuća eura. To me jako veseli. Mi smo ta sredstva namjenski raspodijelili gdje mislimo da je najbolje, a to je upravo ulaganje u struku. Najviše tih novaca je otišlo našim trenerima koji rade na edukaciji sportaša. Podigli smo njihova materijalna prava kako bi se mogli što više posvetiti sportu. Također smo diljem cijele županije podijelili financijska sredstva gdje smo ulagali među ostalim u opremu. Naime, rezultati okupljenih sportaša govore dovoljno o njima. Za kraj bi se htio pohvaliti činjenicom kako i Mljet ima svoj sportski savez, što me veseli pošto Mljet ima više sportskih klubova – ispričao je Pezo, a potom je i Župan pozdravio okupljene dobitnike priznanja.

–  Čestitam svima na dobivenim nagradama. Ovo je jedna doista posebna nagrada. Naime, svi znamo da je sport važan za zdravlje i odgoj mladih ljudi te pripremu istih za život koji ih čeka. Na kraju potičem sve na uspješan rad i u budućnosti – zaključio je Dobroslavić.

Pročitajte još

MEĐUNARODNI TURNIR Dvanaest medalja i dva pehara za Taekwondo klub Shark

Dulist

Najmlađi nogometaši NK Župa dubrovačka prvaci županije

Dulist

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist