DuList IN

FOTO Studenti RIT-a kuhali jela različitih zemalja svijeta i dobro se zabavili!

FOTO Studenti RIT-a kuhali jela različitih zemalja svijeta i dobro se zabavili!

U utorak navečer studenti RIT-a organizirali su na svom kampusu International Dinner, popularno i zanimljivo događanje uz pomoć kojeg uče o kulturi zemalja čije jezike studiraju.

Sve se ovo odvija na vrlo zabavan i inovativan način – kuhajući tradicionalna i kušajući jela tih kultura, odnosno zemalja. Studenti tradicionalno potom biraju najbolje i najoriginalnije spravljeno jelo.

Riječ je o inovativnom pristupu u učenju stranih jezika koji ima za cilj razvijanje kulturološke kompetencije naših studenata. Ovaj, već tradicionalni event održao se u Dubrovniku, a u četvrtak će se održati i u Zagrebu. Posebno je zanimljivo istaknuti kako se u našem gradu odvija već petnaestu godinu zaredom!

– Cilj International Dinner je promicanje stranih kultura, prihvaćanje različitosti, te multikulturalna suradnja – rekla je dr. sc. Nikolina Božinović, voditeljica katedre za strane jezike na RIT Croatia.

– Ovim eventom nastojimo poticati kreativnost studenata i njihove inovativne ideje i u proteklih smo 15 godina imali zadovoljstvo kušati izvrsna francuska, njemačka, talijanska i španjolska jela… – kazali su pak iz RIT-a.

 

 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist