Kultura

FOTO Stonska glazba održala adventski koncert u Kotoru

Stonska glazba, koja djeluje u okviru Kulturno-umjetničkog društva Stoviš, treću nedjelju Došašća posjetila je Boku kotorsku.

Domaćini, Tripo Schubert, tajnik Hrvatsko građanskog društva Crne gore iz Kotora i Ivica Biskupović, voditelj Glazbe Kotor, članovima Stonske glazbe uz srdačnu dobrodošlicu pokazali su kulturne znamenitosti zaljeva hrvatskih svetaca. Uz razgledanje Kotora posjetili su i otočić Gospe od Škrpjela.

Susreli su se s članovima glazbe Kotor u njihovim prostorima u staroj gradskoj jezgri te razmijenili iskustva i dogovorili uzvratni nastup u Stonu sljedeće godine. Stonski glazbenici su bili na misi u katedrali sv. Tripuna koju je nadahnuto predvodio don Tonći Belan, a nakon mise održali su koncert ispred katedrale na kojem su izvodili adventske pjesme i koračnice pod palicom dirigenta Dražena Laskača.

Antun Vukas, tajnik stonskog KUD-a, kazao je kako povijesni gradovi Ston i Kotor imaju glazbe s dugom tradicijom te kao se unatoč velikim naporima sve više i više mladih ljudi okuplja privučeni zajedništvom i druženjem.
Ni domaćini ni gosti nisu krili radostu prigodi ovog susreta koji je organizirala Hrvatska matica iseljenika iz Dubrovnika.

Pročitajte još

Nataša Dangubić i Maro Martinović dobitnici su Nagrada hrvatskog glumišta

Dulist

SJETNI SPOMENAR GRADA Premijera ‘Juga’ u četvrtak u Teatru Lero

Dulist

UZ NOĆ KAZALIŠTA U GRADU Pogledajte online predstavu Kolarina ‘Novela od Stanca’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija