Sport

[FOTO] ST. PIETRO REGATA CAVTATSKIH OTOKA Prvi je kroz cilj prošao ‘Outsider’ Eugena Miljana!

[FOTO] ST. PIETRO REGATA CAVTATSKIH OTOKA Prvi je kroz cilj prošao 'Outsider' Eugena Miljana!

‘Outsider’ Eugena Miljana prvi je ušao u cilj St. Pietro regate Cavtatskih otoka. Miljanov je brod tako bio najbrži po realnom vremenu (OPEN), dok je drugo mjesto osvojio ‘Spirit of Pleasure’ Nika Kmetovića. Pehar za treće mjesto dodijeljeno je jedrilici ‘Lero’ i Ivu Kvestiću.

‘Outsider’ je bio i pobjednik u kategoriji ORC, a ‘Spirit of Pleasure’ osvojio je drugo mjesto. Također, ‘Outsider’ je ukupni pobjednik regate te je osvojio prijelazni pehar.

‘Prva, prava ljetna regata’
Premijerno izdanje St. Pietro regate Cavtatskih otoka, ujedno predzadnje regate Lige Orsan, nastalo je u organizaciji Jedriličarskog kluba Cavtat i ‘St. Pietro Restaurant Lounge & Bar’ na otoku Supetru. Vlasnik pobjedničkog broda ‘Outsider’ Eugen Miljan naglasio je kako je ovo bila prva, prava ljetna regata.

[FOTO] ST. PIETRO REGATA CAVTATSKIH OTOKA Prvi je kroz cilj prošao 'Outsider' Eugena Miljana!

-Regata je startala po nekom burinetu, a kako je umirivao vjetar, počelo je puhati nešto iz tramuntane, juga. Uspjeli smo se odvojiti odmah u početku i na kraju smo ušli u cilj poprilično uvjerljivo prvi. Niko se uspio ‘dopotezati’ sa svojim Spiritom osam minuta prije isteka roka, ali to je stvarno trud te mu treba čestitati na tom uspjehu. Ostali nisu nažalost uspjeli – rekao je i dodao kako je ‘ovo jedna od najboljih organizacija u sklopu Lige Orsan ikad’.

-Na Supetru su nas ugostili kao kraljeve – kazao je.

‘Kao kod kuće’
Ivo Kvestić
, koji je sudjelovao s brodom Lero iz Orsana, istaknuo je kako je regata dobro išla, a da je bilo malo više vjetra, bilo bi još bolje.

-Start je bio konfuzan – vjetra ima, vjetra nema. Krenuli smo pa stali, tako da je svega bilo. Na kraju smo ipak došli do pomoćnog cilja. Ova regata je nešto stvarno novo i radi se o stvarno super organizaciji. JK Cavtat se jako potrudio, a sponzor je dao sve od sebe. Osjećamo se prekrasno, sve skupa je jako lijepo – naglasio je.

[FOTO] ST. PIETRO REGATA CAVTATSKIH OTOKA Prvi je kroz cilj prošao 'Outsider' Eugena Miljana!

Sutkinja regate Vedrana Polić rekla je kako se u jutarnjim satima činilo kako bi vjetar mogao biti nešto jači. Međutim, kako se približivao start, tako je vjetar pomalo slabio.

-Nažalost, regatu nisu uspjeli svi završiti. Samo su dva broda završila ukupnu regatu. No, svi su, osim jednog koji je odustao malo ranije, završili u pomoćnom cilju, što je isto skroz u redu. Nije bila zahtjevna ruta, jednostavno vjetar je takav kakav je. To su ipak jedrilice koje ovise o vjetru. Svakako, ljudi su uživali u konačno jednom sunčanom danu. Isto tako, radi se o lijepom ambijentu, otočiću koji me stvarno oduševio. Dugo nisam bila na ovakvom jednom prostoru gdje se odmah osjećaš kao kod kuće – naglasila je Polić.

Poseban pljesak za JK Ploče
Predsjednik Jedriličarskog kluba Cavtat Nikola Zečević istaknuo je da se nada kako je ova regata tek početak jedne priče koja će trajati.

-Nadam se da se dogodine vidimo barem u duplo većem broju – kazao je. Zatražio je poseban pljesak za JK Ploče koji je ‘potegnuo’ 70 milja kako bi sudjelovao na regati ove subote.

Mario Miličić, potpredsjednik Jedriličarskog kluba Cavtat osvrnuo se na održanu regatu, kako kaže, prvu od mnogih idućih.

[FOTO] ST. PIETRO REGATA CAVTATSKIH OTOKA Prvi je kroz cilj prošao 'Outsider' Eugena Miljana!

– Jako smo zadovoljni i odazivom posada i kako je regata prolazila. Nažalost, pred kraj je vjetar stao i nismo svi uspjeli završiti, ali to se na svim pa tako i našim regatama zna dogoditi. Svi sudionici su zadovoljni, a mi smo kao klub, kao suorganizatori, zadovoljni i odazivom i kako je sve skupa prošlo. I rezultatima! – naglasio je Miličić.

Tradicionalno godišnje natjecanje
PR & Manager za ‘St. Pietro Restaurant Lounge & Bar’ Bruno Čular rekao je da s JK Cavtat prvi put organiziraju St. Pietro regatu Cavtatskih otoka.

-Želja nam je da regata bude tradicionalno godišnje okupljanje i natjecanje jedriličara iz različitih krajeva. Također bismo htjeli da Cavtat bude na karti svih ljubitelja jedrenja, samim time i da privučemo mlađe naraštaje kako u sportu, tako i uopće u zajednici – istaknuo nam je ove subote. Bilo je, rekao nam je Čular, planirano i više sudionika, čak i iz Crne Gore, no pokolebalo ih je najavljeno loše vrijeme. Zato će dogodine, napominje, biti još više njih.

[FOTO] ST. PIETRO REGATA CAVTATSKIH OTOKA Prvi je kroz cilj prošao 'Outsider' Eugena Miljana!

– Planiramo tijekom ljetnih mjeseci održati ovaj, ali i druge događaje, kako bismo potpomogli i uključili zajednicu u lijepu priču. Zahvaljujem JK Cavtat na pomoći u velikom dijelu organizacije. Vjerujem kako će svake godine biti sve više i više natjecatelja i prijavljenih, samim time i gostiju koji će htjeti uživati u ovom prekrasnom otoku i prizorima koji će se odvijati tijekom regata – kazao je PR & Manager ‘St. Pietro Restaurant Lounge & Bar’ u kojem je održano druženje natjecatelja nakon regate.

St. Pietro regata Cavtatskih otoka premijerna je u ovoj ruti, a po komentarima, i prva od mnogih koje slijede!

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist