Sport

[FOTO] SPEKTAKL ZA VIKEND Završnica malonogometnog Kupa Hrvatske ponovno u Dubrovniku

[FOTO] SPEKTAKL ZA VIKEND Završnica malonogometnog Kupa Hrvatske ponovno u Dubrovniku

U povodu održavanja završnice malonogometnog Kupa Hrvatske od 1. do 4. ožujka 2024. u Dubrovnik, ovog ponedjeljka održana je konferencija za medije u sportskoj dvorani u Gospinu polju. Na konferenciji su se medijima obratili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik ŽNS DN Blaž Pezo, predsjednik MNK Square Roberto Krile, u ime HNS-a Neven Šprajcer, kondicijski trener Squarea Ivan Tomšić i kapetan momčadi Hrvoje Cvjetković.

– Čast mi je i zadovoljstvo što smo se našli ovom prilikom i ovim povodom jer smo domaćini završnice kupa Hrvatsku u malom nogometu. Ovo domaćinstvo dolazi u naš Grad nakon 10 godina te imamo 7 ekipa – izjavio je Pezo. Dodaje kako Square ulazi u završnicu Kupa natjecanja s prve pozicije na prvenstvenoj ljestvici te kaže kako to sigurno daje optimizam da se može ići do kraja.

-Imamo podršku Grada i HNS-a, znamo da je Square najgledaniji klub Prve hrvatske lige po svim statistikama. Mislim da je ovo dobra prilika da gledatelji vide sve najbolje nogometaše malog nogometa koji igraju u Hrvatskoj – dodaje Pezo.

Predsjednik MNK Square, Roberto Krile detaljnije je ispričao o organizaciji završnice Kupa.

– Zadnji put je završnica Kupa u Dubrovniku bila 2014. godine. Ako se vratimo malo dalje u prošlost, Malonogometni klub Square je bio domaćin i 1998. godine iz koje datira ovaj pokal ispred nas, kada je Square osvojio titulu Kupa. Siguran sam da ćemo biti kvalitetan domaćin ovom natjecanju. Prije svega želim zahvaliti gospodi iz HNS-a jer su nas prepoznali i ustupili organizaciju ovog natjecanja – rekao je Krile.

Prva utakmica se igra u petak prije 13 sati, dok bi na zadnjoj utakmici dana igrao Square u 20.15 sati. Polufinalne utakmice igraju se u subotu, u 16.30 i u 19.30 sati. Finalna utakmica na rasporedu je u ponedjeljak u 19.15 sati.

-Ulaznice će biti u prodaji vjerojatno od utorka. Prodavat će se trodnevne i jednodnevne ulaznice, bit će ih moguće pronaći u dvorani i na nekoliko mjesta u Gradu. Pravovremeno ćemo izvijestiti o točnim lokacijama i danu početka prodaje – dodao je Krile te pozvao građane da se odazovu u što većem broju na sve utakmice, ali posebno na one koje igra Square.

– Dubrovnik je apsolutno zaslužio ovo domaćinstvo. Ovaj Grad bio je jedini kandidat koji se javio, a razgovarali smo  ostalim zainteresiranim klubovima da bi bilo vrijeme da se ponovno vratimo Kup u Dubrovnik nakon 10 godina. Prije četiri godine Dubrovnik je bio fantastičan domaćin u organizaciji kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Squareu želim što bolji rezultat, kako u ovoj završnici Kupa, tako u Prvenstvu Hrvatske – izjavio je ispred HNS-a, Neven Šprajcer.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je HNS-u na odluci da nakon 10 godina Dubrovnik bude domaćin malonogometnog Kupa Hrvatske što je, tvrdi, iznimno bitno za Grad.

– Nakon organizacije Europskog prvenstva u vaterpolu, ovo je još jedno veliko sportsko događanje. Siguran sam da će sportska dvorana biti puna, kao što je i inače kad igra Square. Tako da će ovo biti samo razlog više našim brojnim sugrađanima da dođu vidjeti vrhunske malonogometne izvedbe najboljih klubova. Siguran sam da će se Dubrovnik pokazati kao jedan dobar i kvalitetan domaćin te da će se svi osjećati dobro u našem Gradu. Najbolji naravno, neka pobijedi iako mi navijamo za Square. Istovremeno želimo vidjeti sport u najboljem svjetlu, a Grad će kako je dogovarano, financijski potpomoći organizaciju ove iznimno važne manifestacije. Kup istovremeno osigurava i veći broj noćenja u hotelima te na takav način možemo pričati i o turističkoj sezoni, o njenom produljenju. Upravo je kroz sport i sportske manifestacije ključno širiti turističku ponudu – rekao je Franković.

Kondicijski trener Ivan Tomšić, o spremnosti igrača govori kako nema razloga za brigu.

– Što se tiče naše momčadi, mi smo na jednoj uzlaznoj putanji, u jako dobrom ritmu, energetski, psihički i mentalno. Nitko ne bi bio sretniji od nas da osvojimo ovaj Kup. Mi ćemo se sigurno potruditi da ovo ne bude jedini pehar koji je Square osvojio – rekao je Tomšić. Na novinarsko pitanje s kakvim sastavom ići u utakmicu protiv Novog vremena, Tomšić je istaknuo kako tu nema tajni.

– Mislim da će tu presuditi neka veća želja ekipe koja želi pobijediti. Što se tiče igračkog stanja u ekipi, već duže vrijeme nemamo Matea Perovića i Matea Kljunka zbog problema s ozljedama. Što se tiče ostalih, svi se odlično osjećaju i u dobrom su ritmu. Nema razloga da se dogodi nešto loše – rekao je Tomšić.

Kapetan Hrvoje Cvjetković rekao je kako mogu biti zadovoljni ovom sezonom i da ih sada čekaju najveći ispiti.

– Mislim da se ne mogu sjetiti ovakve situacije da smo dva kola prije kraja bili na prvom mjestu i da smo odlučivali sami o sebi. Mislim da stvarno možemo biti više nego zadovoljni s ovom sezonom. Sad slijedi najvažniji dio, prvo završnica Kupa te zadnja dva kola lige. Naime, želja nam je da ostvarimo što bolji rezultat u Kupu i da zadržimo jedinicu prije doigravanja – izjavio je kapetan. Trofej iz 1998., kako je dodao kapetan momčadi, stvara pozitivan pritisak uoči Kupa.

– Na početku sezone smo znali koje su naše ambicije, a to je borba za oba trofeja i kad dođete ovako blizu pritisak postoji, ali to je nešto normalno s čime se moramo nositi i sigurno je želja svih nas sve ove godine. Nakon 10 godina imamo priliku pred domaćom publikom te mislim da od toga većeg motiva nema. U prvoj utakmici će odlučivati nijanse na terenu, ali evo mi se nadamo da ćemo mi bit ti koji će se plasirati u polufinale. Svjesni smo što nas čeka i spremni smo na to, mentalno i fizički – zaključio je Cvjetković.

Foto: Ivan Pozniak

Pročitajte još

PARSKI TURNIR BRIDŽ KLUBA DUBROVNIK Prvi Zdenko Stanković i Maja Antičević

Dulist

VELIKO FINALE PRVENSTVA HRVATSKE! Prvu pobjedu serije uzeo Jadran

Dulist

GJENSIDIGE KUP Norveška porazila hrvatske rukometaše

Dulist