Aktualno

[FOTO] ŠKOLSKI TRG U PLOČAMA Radovi napreduju planirano

radovi rekonstrukcija skolski trg ploce0

Radovi na rekonstrukciji i uređenju školskog trga u Pločama u ovom trenutku napreduju planiranom dinamikom, nakon što je sam početak radova bio odgađan zbog dovršetka radova na Aglomeraciji na samom trgu, te zbog zatečenog stanja na terenu gdje su se iskopima morale definirati lokacije starih instalacija s obzirom na to da snimak nije postojao, priopćili su iz Grada Ploče.

Radovi su započeli početkom travnja te je do sada izveden parapetni zid ispred prve zgrade, a u tijeku su radovi na izgradnji trga ispred druge zgrade. Posebnih prepreka planiranom dinamičkom planu za sada nema, pa osim ako ne bude nepredviđenih okolnosti, radovi će biti gotovi tijekom rujna.

Kroz ovaj projekt neće se dobiti samo rekonstruirana prometnica, nego i širi pješački koridori koji su do sada bili okupirani automobilima, a koji će se dislocirati na rubne pozicije obuhvata novog trga. Trg će, uz ona postojeća i nekoliko novih, imati oko 30 parkirnih mjesta. Uklonit će se postojeći zidovi prema cesti kako bi se dobila adekvatna površina za trg, postavit će se nova signalizacija koja će usporiti promet automobila te će se zadržati jednosmjerni promet.

– U kontinuiranoj smo komunikaciji s izvođačem radova i zadovoljni smo što se već neko vrijeme radovi odvijaju neometano ili uz minimalne dnevne izazove karakteristične za svako gradilište. Za nekih 2 mjeseca, imat ćemo novu, adekvatnu javnu površinu na iznimno važnoj i frekventnoj lokaciji. Nakon rotora Gračka i zapadnog tunela Stablina, ovo je u manje od godinu dana treća važna investicija koja se tiče sigurnosti u prometu i time smo riješili značajan dio prioriteta. Ovo je još jedan velik korak na našem putu na kojem mijenjamo lice grada – istaknuo je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Vrijednost projekta je 260 tisuća eura + PDV. Odmah po njegovom završetku, uredit će se novoformirane površine kroz projekt hortikulturnog uređenja koji je u pripremi.

Pročitajte još

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist

U PETAK NA PLACI U GRUŽI Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i još toga!

Dulist