Aktualno

FOTO: Sjećate li se kišne Feste?

Premda se jutros nevrijeme sručilo na sudionike i slavljenike Feste svetog Vlaha, utjecaj našega Parca omogućio je smirenje vremena.

Usrpkos lošim vremenskim uvjetima, ni za ovu Festu nije izostala tradicionalna procesija ulicama Grada, s moćnicima dubrovačkog nebeskog zaštitnika.

Potaknuti upravo ružnim vremenom među sugrađanima s boljim pamćenjem raspitali smo se kad su zadnji put Festu pratili meteorološki uvjeti slični današnjima.
 
Neki naši sugrađani prisjetili su se kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća kada je procesija proslavljena u Klaustru samostana Male Braće.
 
Hrvoje Macan, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine, sjetio se kako je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća jedne godine svečana misa, zbog radova na Katedrali, bila slavljena u crkvi Male Braće, ali je nakon mise bila tolika delumbija, pa se odustalo od procesije.
 
Trombunjer Antun Knego 2000. godine bio je festanjul i sjeća se da je za vrijeme svečane mise padala velika kiša, ali se procesija ipak uspjela održati.

Pročitajte još

Prodavači s place uskoro sele u Park Luja Šoletića

Dulist

Brodovi prema Lokrumu ipak će zaploviti sutra

Dulist

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik osvaja medalje na natjecanju festivala Biser mora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija