Grad

FOTO Semafor na izlazu iz grada i radovi u Župi stvorili kaos

FOTO Semafor na izlazu iz grada i radovi u Župi stvorili kaos

Nevjerojatan kaos stvorili su u petak popodne semafor zbog radova na izlazu iz grada te radovi na rekonstrukciji raskrižja u Srebrenom.

Vozilo se ‘brzinom puža’, gubili su se sati, kasnilo se s posla i na posao, po djecu i kući na ručak. Prekipjelo je svima, jer toliko živaca za sve to proći rijetko tko je imao.

Iz Općine Župa dubrovačka poslali su, pak, priopćenje s objašnjenjem o početku radova u Srebrenom.

-Ovih dana započela je realizacija dugo očekivanog projekta rekonstrukcije raskrižja Srebreno koji podrazumijeva proširenje same ceste, izgradnju lijevih skretača, te postavljanje najmodernije svjetlosne signalizacije. Riječ je o najboljem mogućem rješenju problema prometnih gužvi za raskrižju u jednom nivou. Zbog pojačanog prometa i produljene turističke sezone, početak radova prvotno je odgođen do polovine studenog. Dodatno su odgođeni zbog same procedure ugovaranja predmetnih poslova između izvođača radova, tvrtke PZC Split i Hrvatskih cesta, odnosno dok se nisu ispoštovali svi preduvjeti vezani uz početak radova – ističu iz Općine Župa dubrovačka.

-Iako smo dugo iščekivali početak ovih radova, njihova realizacija započela je u predblagdansko vrijeme kad je ponovno došlo do povećane koncentracije prometa na ovom području. Osobno sam od Hrvatskih cesta zatražio uvođenje regulacije prometa na raskrižju Srebreno u režimu treptajućeg žutog svjetla što će se realizirati od ponedjeljka. Također, s obzirom na povećanje gustoće prometa u predblagdansko i blagdansko vijreme, dodatno sam zatražio od Hrvatskih cesta zatvaranje gradilišta od 20. prosinca do 9. siječnja 2017. kako bi se donekle ublažile prometne gužve – rekao je župski načelnik Silvio Nardelli.

-Sve vozače i sudionike u prometu molimo za strpljenje, a sve zbog boljitka u protočnosti i sigurnosti koji će biti konačan rezultat ove rekonstrukcije – poručuju iz Župe.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist