DuList IN

FOTO Sasvim neobični Brkovi u Lazaretima

FOTO Sasvim neobični Brkovi u Lazaretima

Klub Lazareti, unatoč radnom danu u tjednu, pun! Razlog? Nastup nevjerojatnih Brkova! Ova zagrebačka grupa začinila je ludu noć u Dubrovniku, koji se pomalo primiče kraju ljeta.

Što se može naći napisano o Brkovima? Zasićeni sotoniziranjem tzv. 'narodne' glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobodenja od vladajuće malogradanštine koja im pritišće grud.

Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju uspjeh. Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinisticki tekstovi, budenje niskih strasti, opčenito – larpurlatizam, pronalaze publiku u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla. Svoju glazbu nazivaju 'turbo punk folk wellness i spa', sumirajući tako sve elemente koju su u nju unijeli, kao i one koje su stvorili (wellness i spa do tada nisu se vezali uz glazbu).

Album prvijenac 'punkfolkwellness', sniman početkom 2009. godine, prvo je studijsko djelo Brkova. Devet pjesama govori o životu nakon raspada zadružne porodice, pod pritiskom metroseksualizma, političke korektnosti, tolerancije, kulture i opčenito civilizacije. Sniman u studiju Kramasonik, a miksan i masteriran u Novom Sadu, svjetlo je dana ugledao u vlastitoj nakladi i rasparčava se na koncertima Brkova za simboličnu novčanu naknadu, ponekad čak ni za to.

Pročitajte još

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist