DuList IN

FOTO Ritam benda Rolin Humes u Lazaretima

FOTO Ritam benda Rolin Humes u Lazaretima

Rolin Humes, pop/blues/rock četveras nastupio je u subotu navečer u Lazaretima, a ljubitelja dobrog zvuka nije nedostajalo, za razliku od njihovog ljetos održanog nastupa, kada ih je podržala tek šačica fanova.

Izgleda kako su Dubrovčani voljni otići na koncerte tek kada se glazbenici afirmiraju ili na neki način ‘proslave’, baš poput Rolin Humes, koji su u vrlo kratkom vremenu postali popularni i van granica Lijepe naše.

Ovaj kvartet, u čijem se radu očituje široka paleta glazbene informiranosti, zanimljive glazbene dionice te velik trud, pokazali su tečnost u kreiranju autorskih tekstova koji s lakoćom “zapinju u uho”.

Karijeru su započeli kao blues session bend, ali ubrzo su shvatili da ih to ne usrećuje previše. Kako su autorski bend, tako su uspjeli složiti mnogo pjesama kojima je bila jasna nit vodilja, učiniti savršenu pop-rock pjesmu. Bend je izvanredno ukomponirao vokalne i glazbene sposobnosti Roberta Jamesa Hudlina, bas gitaru Emila Bišćana, gitaru Nikole Smiljanića, te bubnjeve Mateja Smiljanića, a način na koji prezentiraju svoj rad svakoga podsjeti na neko određeno vrijeme, uspomenu, izvođača, ali sa dostojim daškom energije kojim čvrsto zadržavaju svoju osobnost.

Foto: V. Levi / Rolin Humes

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist