Zanimljivosti

[FOTO] RADIONICA ‘ČITAJMO DRŽIĆA’ Učenici analizirali djelo legendarnog dubrovačkog pisca

katja bakija

U drugom dijelu projekta radionice ‘Čitajmo Držića – Novela od Stranca’, približeno je djelo Marina Držića učenicima drugih razreda Gimnazije Dubrovnik. Učenici su kroz interaktivnu nastavu i rad u grupama imali priliku čitati i analizirati odabrane fragmente Držićeve komedije Novela od Stanca te osvijestiti i komentirati Držićeve svevremenske proverbijalne rečenice, jedan od aspekata Držićeve ostavštine.

– Radionica je osmišljena i realizirana u svrhu približavanja djela Marina Držića mlađoj čitateljskoj publici odnosno učenicima nižih razreda srednje škole i ujedno kao poticaj za čitanje i razvijanje čitateljskih kompetencija te kao prilika za upoznavanje Držićevog bogatog i raznorodnog književnog opusa. Isto tako radionicom se nastojalo potaknuti stvaranje nove angažirane čitateljske publike, razviti svijest o književnoj vrijednosti djela Marina Držića i istovremeno afirmirati dubrovačku i hrvatsku književnu i kulturnu baštinu u godini u kojoj se u Dubrovniku obilježava godina Unesco-ove svjetske baštine – javlaju organizatori, Doma Marina Držića.

Projekt su provele suradnice Doma Marina Držića, izv. prof. dr. sc. Katja Bakija sa Sveučilišta u Dubrovniku i profesorica hrvatskog jezika Marija Konsuo Kuzmanić.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1927. Rođen skladatelj Mario Nardelli

Dulist

U HILTON IMPERIALU DUBROVNIK Predstavljanje premium turističke ponude

Dulist

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist