Aktualno

FOTO Prvašići sjeli u klupe nove škole u Karmenu!

os marina getaldica

Na početku ove školske godine u novoj školskoj zgradi u Karmenu pozdravljam učenike koji s nama kreću u novu avanturu osnovnoškolskog obrazovanja u novim uvjetima i svemu novome – riječi su kojima je ravnateljica Osnovne škole Marina Getaldića pozdravila sveprisutne prvog dana škole.

U novu školsku zgradu u Karmenu stiglo je 25 prvašića, sretni i istovremeno uplašeni pogledi odali su uzbuđenje zbog prvog dana škole.

-Jako često znamo reći da smo im kao obitelj. Sigurna sam da će uživati, djeca su tu iz Grada i imat će sve što im pripada. Nešto najljepše je kada se čuje graja djece, a time će ulica od Karmena zasigurno ove godine biti obogaćena – nastavila je ravnateljica.

Ispričala je i nešto više o tome kako je škola uređena i što zapravo čeka naše prvašiće unutar ove predivne palače.

– Školska zgrada u Karmenu kompletno je obnovljena, digitalizirana te opremljena s Montessori najmještajem, a sve to zahvaljujući donaciji zaklade Caboga Stiftung, gosparu Ivu Felneru i voditeljici cijelog programa gospođi Gordani Vetmi kao i Gradu Dubrovniku i gradonačelniku Mati Frankoviću. Imamo školsku dvoranu, obnovljeno igralište i klimatizirane učionice, dok se u staroj školi Centar očekuje klimatizacija vrlo skoro. Vjerujem da ćemo ovim izvrsnim uvjetima, prema starom principu ‘Mala škola velika obitelj’ nastaviti našu tradiciju – rekla je ravnateljica Bjelovučić te dodala da je škola apsolutno digitalizirana, sve učionice su opremljene pametnim pločama, laptopima i tabletima za učenike.

Nisu htjeli našim prvašima ukrasti njihov poseban dan, pa će tako svečano otvaranje u Karmenu biti u petak, 15. rujna, u 11 sati kada ćemo imati priliku doći u njihove učionice, a do tada na internet stranici škole ima opcija 3D štetnje za one znatiželjne.

Banner 300x250 DU 1

Organiziran je i program za prvašiće, a prije toga gradonačelnik Mato Franković obratio se mališanima.

-Danas je veliki dan za grad Dubrovnik. Napokon je otvorena i škola u povjesnoj jezgri i drago mi je da onda kada je bilo teško nismo odustali, već smo uspjeli cijeli projekt dovesti do kraja. U ovom trenutku sve što osjećam su ponos i čast jer se jedna palača pretvorila u mjesto veselja, smijeha i svega onoga što škola donosi- rekao je Franković, a prvašićima je poručio nekoliko stvari.

-Prvu stvar ćete sigurno zapamtiti, a ako ne budete sigurno će vas roditelji na to podsjećati i to je da ste prva generacija prvašića u novoj školi u Karmenu. Druge dvije stvari sigurno ćete zapamtiti, a to je prvi trenutak kada upoznate vašu učiteljicu i prvi trenutak kada uđete u razred – poručio je.

Svim učenicima poželio je puno svega lijepoga, osmijeha, radosti i veselja, te puno dobrih ocjena.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist