DuList IN

FOTO/ PREMIJERA ‘NA TRI KRALJA’ Čarobnu predstavu na Lovrjencu prekinuo dažd!

FOTO/ PREMIJERA 'NA TRI KRALJA' Čarobnu predstavu na Lovrjencu prekinuo dažd!

Lovrijenac je nevjerojatna i najljepša moguća pozornica za igranje Shakespearea. Očaravajuće je i nadahnjujuće za sve nas. Predstava je o ljubavi; svi se možemo poistovjetiti sa stanjem lude zaljubljenosti. Svi uživamo u stvaranju ove čarobne predstave te jedva čekamo subotnju premijeru! – kazala je u najavi premijere ‘Na tri kralja ili kako hoćete’ redateljica Helen Tenninson.

I zaista je bilo tako na čarobnom Lovrijencu, a glumci su dali sve od sebe i pokazali kako je to glumiti Shakespearove likove u ambijentu u kojemu bi i sam veliki autor rado stvarao. Na žalost, premijernu izvedbu nakon prve je pauze prekinuo pljusak, pa su brojni gledatelji bili prisiljeni razići se.

Glumce u predstavi predvodi Hrvat s engleskom adresom Filip Krenus, a uz njega u osmeročlanoj glumačkoj postavi su Emma Fenney u ulozi Marie, Helen Millar u ulozi Olivie, Helen Watkinson u ulozi Viole. Kapetana igra Tom Michael Blyth, James Burton u ulozi je Curia, Jason Eddy igra Orsinia, a George Olivier je u čak tri uloge: Valentina, Feste i Sebastiana.

Možemo najaviti kako će u sklopu ovogodišnjeg, dvotjednog festivala, nastupiti i DSO koji će 27. lipnja na Lovrijencu proslaviti 90 godina djelovanja. Te će večeri izvesti brojne popularne hitove poput onih filmskih iz Titanica, Games of Thrones i drugih.

Svaku iduću večer predstave se održavaju u 21 I 30 sati, a alternativna lokacija je Kazalište Marina Držića.

Tko je sve bio na premijeri, pogledajte u fotogaleriji…

Foto:mnj

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist