Kultura

FOTO Predstavljeno trinaesto izdanje knjižice ‘Oni su stvarali dubrovački turizam’

oni su stvarali dubrovacki turizam mimoza

U restoranu Mimoza danas je predstavljeno trinaesto izdanje knjižice iz projekta ‘Oni su stvarali dubrovački turizam’.

Ovaj je put knjižica posvećena poznatom dubrovačkom hotelijeru Mihu Paskojeviću, direktoru hotela ‘Argentina’ od 1970. do 1972. godine. Isto tako, knjižica je posvećena radu i povijesti spomenutog hotela, kako je radio do Domovinskog rata te kako danas posluje.

Lukša Lucianović, bivši turistički djelatnik, pripremio je i napisao trinaesto izdanje ove hvale vrijedne knjižice.

– Ovo je danas već trinaesto okupljanje, sve na temu ‘Oni su stvarali dubrovački turizam’. Ove godine smo se sjetili jednog vrlo uglednog hotelijera, gospodina Miha Paskojevića koji je jedno vrijeme direktor hotela Argentina koji je danas je od boljih i uglednijih hotela u našoj državi – kazao je Lucianović.

Samom je događaju prisustvovao i sin Miha Paskojevića, Dragan Paskojević zajedno sa svojom obitelji.

– Jako mi puno znači što smo se okupili povodom sjećanja na moga oca. Zahvalio bih se svima koji su se okupili. Mogao bih puno toga o njemu reći. Moj je otac Miho živio za turizam i puno je radio. Počeo je od nule i došao je do visoke razine, prvenstveno svojim trudom. Žao mi je što tog entuzijazma kojeg je on imao, nema više. Ne samo u turizmu, nego općenito u životu kada ljudi misle kako će im se sve samo – dogoditi. Moj je otac s 14 godina pošao navegavati i došao do mjesta direktora – istaknuo je njegov sin Dragan.

Dodajmo kako su se na današnjem druženju članovi upoznali sa svim aktivnostima udruge, a na samom kraju dodijeljeno je priznanje Franu Kristoviću koji se dugi niz godina bavi edukacijom barmena, iako je pošao u mirovinu.

mp

Pročitajte još

BONAČIĆ, CORVINO I LIPIĆ Predstavili novi jazz album pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora

Dulist

LIKOVNA RADIONICA KOMARDA 2024. Slikanje uz predivan pejzaž Grada

Dulist

PRIČE O MUDROJ SOVI Pripovjedanje za djecu Maje Punoš Rebić

Dulist