Kultura

FOTO Predstavljene ‘Nove strukture i Druga stanja’ Lene Kramarić

FOTO Predstavljene 'Nove strukture i Druga stanja' Lene Kramarić

‘Nove strukture i Druga stanja’ naziv je izložbe dubrovačke akademske slikarice Lene Kramarić, koja je u utorak navečer otvorena u predvorju dvorane Visia u Samostanu svete Klare.

– Od ideje do realizacije izložbe puno tog se promijenilo. Imala sam plan izložiti samo novi ciklus slika ‘Nove strukture’, ali su u to ubačena i ‘Druga stanja’, evidentno pod utjecajem nekih drugih stanja, u ovom slučaju trudnoće, ali i stanja uma, razmišljanja i želje za promjenom. Izloženi su i stariji radovi, još od 2012. godine. Možda će netko neutralan primijetiti što se promijenilo u ove tri godine – izjavila je na otvaranju Lena Kramarić.

– Izložba je svakako korak naprijed vrlo produktivne mlade dubrovačke slikarice Lene Kramarić. Siguran sam da, nakon ove, slijedi još jedna izložba ‘Drugih stanja’, s obzirom da i ova izložba dokazuje kako Kramarić stalno napreduje, preispituje se, kritična je prema sebi i svom radu i tako traži temelj u sebi za dalje. ‘Nove strukture’ sastavljene su od više cjelina, a zaključene su s ‘Drugim stanjem’. Pokazuju presjek i dobar izbor njenog dosadašnjeg rada – kazao je tom prigodom povjesničar umjetnosti Ivan Viđen.

Izložba ostaje otvorena do 25. siječnja 2016. godine, a može se vidjeti svaki radni dan do 21 sat, a vikendom od 14 do 21 sat.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist