DuList IN

[FOTO] ‘PONOSNA SAM ŠTO SMO TU’ Redateljski prvijenac Nine Violić premijerno prikazan u Slavici

Uru i 16 minuta, prepuno Ljetno kino Slavica uživalo je ovog četvrtka u dugometražnom prvijencu glumice Nine Violić. Riječ je o filmu ‘Baci se na pod’ koji je tijekom proteklih nekoliko tjedana dirnuo, ali i uzburkao hrvatsku javnost. Radi se o priči koja će dotaknuti publiku i koja govori o svemu onome što se možda događa unutar zidova obitelji koje poznajemo, istaknuo je među ostalim moderator večeri filmski kritičar Boško Picula prije premijernog prikazivanja filma.

Jedno od najljepših na svijetu’
Redateljici filma i glumici Nini Violić ostvarila se, kako kaže za DuList, dugoočekivana želja. Uvijek je, kad bi prolazila Boninovom, umorna s proba, gledala Kino Slavica s mišlju: ‘Kako bi bilo genijalno jednom imati projekciju u ovom predivnom ambijentu’. To joj se i ostvarilo. Za nju je ovo ljetno kino jedno od najljepših na svijetu.

-Ponosna sam što smo tu. Najbolja ideja u stvaranju filma, od samog početka, bila je prikazivanje filma po ljetnim pozornicama. Počeli smo s Festivalom Mediteranskog filma u Splitu. Na sceni je potrebno biti prisutan i prilagođavat se. U Zagrebu ne postoji art kino, otkad je s radom prestalo Kino Europa. S druge strane, u cijeloj zemlji, 46 malih mjesta, mjesta na otocima imaju art kina. To je nešto što je odlično za ovaj film – ističe Violić. Ovo je, naglašava dalje, jednostavan film za koji se nada da dopire i da će doprijeti do ljudi.

-Vidjet ćemo na kraju ljeta je li ovo bila dobra ideja. Zasad sam sretna. Film je dosad imao predivne reakcije. Htjela sam tog aktivnog gledatelja, koji jedno vrijeme ne zna što se događa, a poslije, praćenjem radnje, shvati da to nije priča koju gleda. To sam nekako i postigla – rekla je redateljica.

Pročitajte još

FOTO Dalmatino održao koncert u prepunom kampu Solitudo

Dulist

PUTOPIS SRĐANA ĆIMIĆA Nezaboravno iskustvo u Lisabonu

Dulist

FESTIVAL NA TRI LOKACIJE Što vas ove godine čeka na ‘Ljetu u Gružu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija