DuList IN

Tri dana Mediterana u kinu Slavica

Tri dana Mediterana u kinu Slavica

Petak, subotu i nedjelju rezervirajte za kino Slavicu gdje možete pogledati izbor filmova s ovogodišnjeg Festivala mediteranskog filma Split. Nagrađena na brojnim svjetskim festivalima, francuska drama ‘Puno radno vrijeme’ o samohranoj majci koja se bori za bolji život, drugi je film kanadskog redatelja s francuskom adresom Érica Gravela. Intenzivni portret moderne žene razapete između djece i posla te predgrađa i grada kojoj je redatelj Eric Gavel pristupio kao snimanju trilera, na programu je u petak u 21 sat u kinu Slavici, javljaju iz Kinematografa Dubrovnik.

U subotu u isto vrijeme na rasporedu je britanska komedija ‘Brian i Charles’. Brian živi sam u Velškoj pustopoljini, a glavna su mu opsesija uvrnuti izumi kojima popunjava svakodnevicu. Usprkos tomu, prošla zima je ostavila svoje tragove na njemu u vidu teške depresije. Kako bi pokrenuo proces samoizlječenja, Brian napravi robota koji iznenada oživi i u ubrzo shvaća kako Brianov način života nimalo ne odgovara njegovom temperamentu, stoga odluči unijeti više živosti u njihov i odnos s malobrojnom zajednicom.

Treći dan FMFS-a u Dubrovniku (nedjelja) rezerviran je za francusko-čilieansku dramu ‘Colonia Dignidad’. Pablo stiže u Colonia de Dignidad kao prvi Čileanac kojemu je pošlo za rukom dobiti školarinu i mogućnost školovati se u zajednici koja priča njemačkim jezikom i vodi ju bivši nacistički vojnik Paul Schäfer kojeg svi zovu Ujak Paul. Pablo postaje njegov ‘miljenik’, no paralelno s tim uviđa da se u koloniji zbivaju događaji koji imaju malo veze s njezinim nazivom: maltretiranja, mučenja i ponižavanja te neobjašnjivi nestanci štićenika. Film čileanskog redatelja Matíasa Rojasa Valencie inspiriran je stvarnim događajima i stvarnom kolonijom smještenom u zabitima južnog Čilea.

-Vidimo se ovog vikenda u Ljetnom kinu Slavica – pozivaju iz Kinematografa.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović