DuList IN

Tri dana Mediterana u kinu Slavica

Petak, subotu i nedjelju rezervirajte za kino Slavicu gdje možete pogledati izbor filmova s ovogodišnjeg Festivala mediteranskog filma Split. Nagrađena na brojnim svjetskim festivalima, francuska drama ‘Puno radno vrijeme’ o samohranoj majci koja se bori za bolji život, drugi je film kanadskog redatelja s francuskom adresom Érica Gravela. Intenzivni portret moderne žene razapete između djece i posla te predgrađa i grada kojoj je redatelj Eric Gavel pristupio kao snimanju trilera, na programu je u petak u 21 sat u kinu Slavici, javljaju iz Kinematografa Dubrovnik.

U subotu u isto vrijeme na rasporedu je britanska komedija ‘Brian i Charles’. Brian živi sam u Velškoj pustopoljini, a glavna su mu opsesija uvrnuti izumi kojima popunjava svakodnevicu. Usprkos tomu, prošla zima je ostavila svoje tragove na njemu u vidu teške depresije. Kako bi pokrenuo proces samoizlječenja, Brian napravi robota koji iznenada oživi i u ubrzo shvaća kako Brianov način života nimalo ne odgovara njegovom temperamentu, stoga odluči unijeti više živosti u njihov i odnos s malobrojnom zajednicom.

Treći dan FMFS-a u Dubrovniku (nedjelja) rezerviran je za francusko-čilieansku dramu ‘Colonia Dignidad’. Pablo stiže u Colonia de Dignidad kao prvi Čileanac kojemu je pošlo za rukom dobiti školarinu i mogućnost školovati se u zajednici koja priča njemačkim jezikom i vodi ju bivši nacistički vojnik Paul Schäfer kojeg svi zovu Ujak Paul. Pablo postaje njegov ‘miljenik’, no paralelno s tim uviđa da se u koloniji zbivaju događaji koji imaju malo veze s njezinim nazivom: maltretiranja, mučenja i ponižavanja te neobjašnjivi nestanci štićenika. Film čileanskog redatelja Matíasa Rojasa Valencie inspiriran je stvarnim događajima i stvarnom kolonijom smještenom u zabitima južnog Čilea.

-Vidimo se ovog vikenda u Ljetnom kinu Slavica – pozivaju iz Kinematografa.

Pročitajte još

FESTIVAL NA TRI LOKACIJE Što vas ove godine čeka na ‘Ljetu u Gružu’

Dulist

[FOTO] SVI STE BLISTALI! Maturalna večer Ekonomske i trgovačke škole

Dulist

IZA NAS JE JOŠ JEDNO IZDANJE ‘PONTA LOPUD’ FESTIVALA ‘Privilegija je biti na Lopudu’

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija