Zanimljivosti

FOTO Pogledajte tko je sve s biskupom ‘podijelio radost Božića’!

Podijelimo radost Božića na Pilama

Humanitarna akcija ‘Podijelimo radost Božića’ započela je u subotu, 20. prosinca na Pilama (Brsalje) u Dubrovniku s ciljem prikupljanja osnovnih prehrambenih namirnica za stradalnike u poplavama u Karlovačkom dekanatu kako bi, unatoč nevolji koja ih je snašla, mogli što radosnije proslaviti Kristovo rođenje i u dane blagdana doživjeti konkretnu ljubav s juga domovine.

Akcije u subotu traje do 16 sati, a volonteri dočekuju sve koji dolaze i donose namirnice pomažući im iskrcati ih iz automobila i prenijeti na mjesto prikupljanja. Među volonterima su i dubrovački redovnici i redovnice, sportaši, djeca, mladi i cijele obitelji te svatko na svoj način pomaže: donošenjem paketa, pakiranjem namirnica u veće pakete, lijepljenjem paketa kako se namirnice ne bi prosule, prenošenjem i slaganjem u kamion. Veselju na Brsaljama doprinose i adventsko-božićne pjesme kao i prikle kojima volonteri zahvaljuju onima koji su se odazvali akciji.

Ovo je već osmi put da vjernici i drugi građani Dubrovnika na ovaj način dijele radost Božića s potrebitima u drugim dijelovima Hrvatske. U dosadašnjim akcijama prikupljeno je oko 75 – 80 tona pomoći te se pomoglo potrebitima od Kistanja, Knina, Gline, Gvozda, Vojnića i nekih drugih mjesta. Organizatori akcije „Podijelimo radost Božića“ su Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije, Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije, Caritas Dubrovačke biskupije, Hrvatsko katoličko liječničko društvo i HKD Napredak Dubrovnik.

Akcija se nastavlja i u nedjelju 21. prosinca od 9 do 13 sati na istom mjestu. Nakon toga kamion s namirnicama uputit će se prema Karlovačkom dekanatu.

Angelina Tadić

Pročitajte još

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist