Kultura

[FOTO] POČELI ‘MIĆINI DANI’ Bila je pravi homo theatralis….

[FOTO] POČELI 'MIĆINI DANI' Bila je pravi homo theatralis....

‘Festival M&M: Mićini dani’ otvoren je ovog ponedjeljka u Sponzi.

Festival je posvećen Miri Mići Muhoberac, prerano i naglo preminuloj dramaturginji, teatrologinji, redateljici, sveučilišnoj profesorici, urednici, književnoj i kazališnoj kritičarki, autorici knjiga i radijskih emisija, novinarki, znanstvenici, predsjednici Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa, izbornici kazališnih festivala, članici i predsjednici kazališnih i književnih povjerenstava, lavici, Dubrovkinji, čovjeku nazbilj i prijatelju.

Mićini dani održat će se prestižnim lokacijama Grada, u Sponzi, u Slanici Revelina, na Lokrumu, u zatvorenoj i otvorenoj lađi Lazareta.

Festival uključuje stručni skup posvećen velikom i raznolikom opusu Mire Miće Muhoberac, dvije kazališne predstave koje je režirala (Držić, Venere i Adon, Beckett, Svršetak igre), slušaonicu Theatralije, emisije Trećega programa Hrvatskoga radija kojoj je bila autorica i urednica, projekciju filmova i predstava koje je režirala, izložbu plakata i kazališnih knjižica predstava koje je postavila kao dramaturginja i ravnateljica Kazališta Marina Držića, suradnica Doma Marina Držića, profesorica Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Održat će se i performans s tekstovima koje je pisala za radio, televiziju, časopise, knjige, simpozije, novine, primjerice, kao urednica Vijenca Matice hrvatske, promocija niza knjiga koje je uredila, npr. za izdavačku kuću Privlačica o Držiću, Gunduliću, A. B. Šimiću, Marinkoviću, Krleži, postavljanje audio i videoinstalacije Zvučne didaskalije (Vojnović, Allons enfants, Krleža, Gospoda Glembajevi).

Mićo je bila pravi homo theatralis, stoji u programskoj knjižici.

Manifestacija traje do 22. srpnja.

Program možete provjeriti ovdje.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist