Kultura

[FOTO] POČELI ‘MIĆINI DANI’ Bila je pravi homo theatralis….

‘Festival M&M: Mićini dani’ otvoren je ovog ponedjeljka u Sponzi.

Festival je posvećen Miri Mići Muhoberac, prerano i naglo preminuloj dramaturginji, teatrologinji, redateljici, sveučilišnoj profesorici, urednici, književnoj i kazališnoj kritičarki, autorici knjiga i radijskih emisija, novinarki, znanstvenici, predsjednici Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa, izbornici kazališnih festivala, članici i predsjednici kazališnih i književnih povjerenstava, lavici, Dubrovkinji, čovjeku nazbilj i prijatelju.

Mićini dani održat će se prestižnim lokacijama Grada, u Sponzi, u Slanici Revelina, na Lokrumu, u zatvorenoj i otvorenoj lađi Lazareta.

Festival uključuje stručni skup posvećen velikom i raznolikom opusu Mire Miće Muhoberac, dvije kazališne predstave koje je režirala (Držić, Venere i Adon, Beckett, Svršetak igre), slušaonicu Theatralije, emisije Trećega programa Hrvatskoga radija kojoj je bila autorica i urednica, projekciju filmova i predstava koje je režirala, izložbu plakata i kazališnih knjižica predstava koje je postavila kao dramaturginja i ravnateljica Kazališta Marina Držića, suradnica Doma Marina Držića, profesorica Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Održat će se i performans s tekstovima koje je pisala za radio, televiziju, časopise, knjige, simpozije, novine, primjerice, kao urednica Vijenca Matice hrvatske, promocija niza knjiga koje je uredila, npr. za izdavačku kuću Privlačica o Držiću, Gunduliću, A. B. Šimiću, Marinkoviću, Krleži, postavljanje audio i videoinstalacije Zvučne didaskalije (Vojnović, Allons enfants, Krleža, Gospoda Glembajevi).

Mićo je bila pravi homo theatralis, stoji u programskoj knjižici.

Manifestacija traje do 22. srpnja.

Program možete provjeriti ovdje.

Pročitajte još

Uspješno završen ovogodišnji ciklus izvedbi Renesansnog vrta ‘Amaryllis’

Dulist

Izvrstan spoj violine i glasovira u izvedbi Alene Baeve i Vadyma Kholodenka

Dulist

Igre prigodnim programom obilježile 750 godina od proglašenja Dubrovačkog statuta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija