Kultura

FOTO ‘Pjesme Britanskog otočja’ ansambla Antiphonus

FOTO 'Pjesme Britanskog otočja' ansambla Antiphonus

Vokalni ansambl Antiphonus sa svojim voditeljem Tomislavom Fačinijem i uz pratnju talijanske lutnjistice Elise La Marca u petak navečer je u Kneževom dvoru održao koncert Pjesme Britanskog otočja.

Riječ je o narodnim pjesmama Irske, Škotske, zatim o djelima nastalima na dvorovima, ali i onima nastalima za Shakespeareove komade, no ponajviše djelima Johna Downlanda, Henryja Purcella i Roberta Johnsona napisana za lutnju i glasove. Antiphonus je ovog petka nastupio u sklopu ciklusa barokne glazbe ‘Orlando Furioso’.

Od osnutka 2008. godine, Antiphonus daje sve od sebe da osvoji i oduševi svoju publiku, na svim hrvatskim festivalima, brojnim gradovima i inozemstvu, dovitljivim koncertnim programima, u rasponu od srednjeg vijeka do suvremenih autora. Posebnost ansambla je fleksibilna činjenica da svoj repertoar izvodi komorno, pa i kada se radi o složenim vokalno-instrumentalnim kombinacijama.

Antiphonus ćemo slušati i ovu subotu, 9. lipnja s komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, a na programu su djela J.S. Bacha (Magnificat), Antuna Sorkočevića (Dixit Dominus) i G.F. Händela (Glazba za kraljevski vatromet).

Pročitajte još

ZA VIKEND U TEATRU Vidi kako Lokrum pere zube

Dulist

Predstavljanje knjige Tihomira Rajčića ‘Beogradske tajne Prvog svjetskog rata’

Dulist

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist