Sport

[FOTO] ‘PITURI’, VI STE ZA NAS POBJEDNICI Stolnotenisači ipak bez Kupa i ‘duple krune’. Zagrepčani bolji!

[FOTO] 'PITURI', VI STE ZA NAS POBJEDNICI Stolnotenisači ipak bez Kupa i 'duple krune'. Zagrepčani bolji!

‘Pituri’ ipak nisu osvojili još jedan Kup Hrvatske. Libertas Marinkolor (Filip Čipin, Miho Simović, Tomislav Japec) u finalu Kupa Hrvatske izgubili su u četverosatnoj utakmici protiv STK Zagreb (Neven Juzbašić, Dragutin Šurbek i Borna Petek).
Prvi meč Filip Čipin izgubio je od Dragutina Šurbeka rezultatom 1:3, a u drugom, izrazito napetom meču, Miho Simović nije dobio Bornu Peteka. Rezultat je bio 2:3 za igrača Zagreba. U trećem susretu igrali su Tomislav Japec i Neven Juzbašić. Japec je uspio izboriti pobjedu rezultatom 3:2.
Na redu su bili ponovno Čipin i Petek. U ovom meču Čipin je pobijedio svog suparnika rezultatom 3:1 i tako doveo do izjednačenja u ukupnom rezultatu (2:2). U petom ogledu ‘suočili’ su se opet Simović i Šurbek. ‘Miho, Miho’, odzvanjalo je malom dvoranom, a napetost je bila sve veća, što se očitovalo u posljednjim trenucima meča. Šurbek je ipak ostvario pobjedu i tako doveo Zagrepčane do osvajanja Kupa. Konačni, ukupni rezultat bio je 2:3 za STK Zagreb.
Podsjetimo, ‘Pituri’ su nedavno treći put postali prvaci Hrvatske. U svojoj kolekciji imaju i tri naslova pobjednika Kupa Hrvatske. Nažalost, ovaj, četvrti pokal izmaknuo im je iz ruku i nisu ponovili 2017. godinu kad su (prvi put) osvojili duplu krunu. Prvo mjesto u prvenstvu, drugo mjesto u Kupu. Bravo, Pituri!
Finalni susret pratile su i naše košarkašice. S zlatnim medaljama oko vrata, ‘freške’ prvakinje Hrvatske došle su dati podršku našim stolnotenisačima. U publici je bio i gradonačelnik Mato Franković.

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist