Sport

[FOTO] Petrunjela Pavić i Loren Fatović najuspješniji sportaši, Marinku Matuloviću posebno priznanje!

[FOTO] Petrunjela Pavić i Loren Fatović najuspješniji sportaši, Marinku Matuloviću posebno priznanje!

Najuspješnija sportašica u 2022. godini je članica Judo kluba Dubrovnik 1966. Petrunjela Pavić, dok je najuspješniji sportaš član Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje Loren Fatović. Priznanja su im dodijeljena na svečanosti proglašenja najuspješnijih dubrovačkih sportaša koja se održala u srijedu u Studentskom domu u organizaciji Dubrovačkog saveza športova.

Petrunjela Pavić drugu je godinu zaredom izabrana za najbolju sportašicu Dubrovnika. U protekloj je godini zabilježila veliki broj uspjeha. Postala je mlađe seniorskom prvakinjom Europe u kategoriji do 78 kilograma, osvojila je broncu na Mediteranskim igrama u kategoriji do 78 kilograma, broncu na European Openu u Sarajevu te brončanu medalju na European Openu u Pragu. Njen trener Mateo Semiz iz JK Dubrovnik 1966. osvojio je priznanje za najuspješnijeg trenera u 2022. godini, također drugu godinu zaredom. S Pavić je osvojio zlatnu medalju na mlađe seniorskom prvenstvu Europe i broncu na Mediteranskim igrama. Računajući svjetske i europske kupove, vodio je Anđelu Violić do dva srebra, Josipa Bulića do dvije bronce, kao i Petrunjelu Pavić.

Najuspješniji sportaš Loren Fatović s VK Jug AO postao je prvakom Hrvatske, osvojio je Kup Hrvatske, kao i Superkup Hrvatske. Osvajač je brončane medalje u Regionalnoj ligi. S Jugom je bio i četvrtfinalisti završnog turnira europske Lige prvaka. Također, s hrvatskom reprezentacijom bio je četvrti na Svjetskom prvenstvu, a zlatni na Europskom prvenstvu. Upravo je VK Jug AO proglašen najuspješnijom momčadi u 2022. godini. Prvaci su Hrvatske, brončani u regionalnoj ligi, prvaci Hrvatske, četvrtfinalisti završnog turnira europske Lige prvaka, osvajači Superkupa i pobjednici Kupa Hrvatske.

Najuspješnija ženska ekipa u 2022. godini je Ženski košarkaški klub Ragusa, prvakinje Hrvatske i polufinalistice Kupa Ružica Meglaj Rimac.

Međunarodni uspjesi
Dodijeljena su priznanja za međunarodne uspjehe. U ovoj kategoriji se nagrađuju sportaši koji su u Hrvatsku i Dubrovnik donijeli odličja s međunarodnih natjecanja.

Članovi VK Jug AO i hrvatski reprezentativci Loren Fatović, Filip Kržić, Toni Popadić i Marko Žuvela dobili su priznanje za zlatnu medalju na prvenstvu Europe koje se održalo u Splitu.

Članica Judo kluba Dubrovnik 1966 i hrvatska reprezentativka Petrunjela Pavić dobila je priznanje za osvajanje zlatne medalje na mlađe seniorskom Prvenstvu Europe u kategoriji do 78 kg u Sarajevu.

Ella Majstorović, članica Ženskog košarkaškog klub Ragusa i hrvatska reprezentativka nagrađena je za osvojenu brončanu medalju na kadetskom prvenstvu Europe.

U kategoriji momčadskih rezultata međunarodnih sportskih uspjeha priznanjem je nagrađen Vaterpolski klub Dubrovački veterani. Oni su osvojili zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u kategoriji plus 50 u Ostiji.

Dobitnik posebnog priznanja Dubrovačkog saveza športova za sportska postignuća, razvoj i unaprjeđenje i promicanje dubrovačkog sporta za 2022. godinu je Marinko Matulović. Gotovo svoj cijeli životni vijek proveo je u sportu, a posebno se ističe njegov doprinos u radu Dubrovačkog saveza sportova kao člana Skupštine i Izvršnog odbora. Uz navedeno, veliku je ulogu odigrao u stvaranju i jačanju stolnog tenisa u Dubrovniku, a pod njegovim vodstvom kao predsjednika Stolnoteniski klub ‘Libertas’ ostvario je svoje najveće uspjehe, osvajanje Kupa i Prvenstva Hrvatske.

Priznanja za najmlađe
Predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović istaknuo je da je izuzetno ponosan zbog sportskih rezultata koji su ostvareni u 2022. godini.

-Kako je krenula 2023. godina, možemo reći da imamo itekakve naznake da je možda i prestignemo. Godina 2022. je napravila jedan veliki iskorak, posebno zbog činjenice što smo prije toga imali dvije pandemijske godine koje smo uspjeli ‘preživjeti’ – naglasio je među ostalim Kapović. Posebno je pohvalio sportaše u najmlađim kategorijama koji su postigli brojne uspjehe u protekloj godini, a zbog čega su također nagrađeni na svečanosti ove srijede.

Među mladim dubrovačkim sportašima pojedinačno su nagrađeni Šejla Škaljić (Judo kluba Dubrovnik 1966.), kadetska prvakinja Hrvatske u u kategoriji do 52 kilograma; Leticia Tarocco (Tenis kub Ragusa), juniorska prvakinja Hrvatske pojedinačno i u ženskim parovima na dvoranskom prvenstvu, te juniorska prvakinja Hrvatske u ženskim parovima na otvorenom; Nina Vukanović (Taekwon-do kluba Shark), dvostruka juniorska prvakinja Hrvatske u formama i borbama do 60 kilograma; Ognjen Vulević (Taekwon-do kluba Shark), juniorski prvak Hrvatske u formama; Toni Mužević (Taekwon-do kluba Shark), juniorski prvak Hrvatske u formama; Tomislav Birmiša (Taekwon-do kluba Shark), juniorski prvak Hrvatske u formama; Ana Vukanović (Taekwon-do kluba Shark, kadetska prvakinja Hrvatske u formama; Dora Sorić (Taekwon-do kluba Shark), kadetska prvakinja Hrvatske u formama; Luka Ivanković (Judo klub Dubrovnik), mlađe kadetski prvak Hrvatske u kategoriji preko 81 kilogram; Luka Blažević (Auto klub Ragusa Racing), juniorski prvak Hrvatske na kružnim stazama; Nikola Vatović (Auto klub Ragusa Racing), juniorski prvak Hrvatske na kružnim stazama; Vlaho Nenadić (Plivački klub Jug), mlađe juniorski prvak Hrvatske na 50, 100, 200 i 400 metara slobodno; Michel Brassard (Plivački klub Jug), mlađe seniorski prvak Hrvatske na 100 i 200 metara leptir; Juraj Barčot (Plivački klub Jug), mlađe seniorski i juniorski prvak Hrvatske u disciplini 400 metara mješovito; Bruna Bilić (Judo klub Dubrovnik 1966.), mlađe seniorska prvakinja Hrvatske u kategoriji do 52 kilograma; Karla Iva Vuletić (Badmintonski klub Dubrovnik), mlađe juniorska i kadetska prvakinja Hrvatske u ženskim parovima, te mlađe juniorska pobjednica Kupa Hrvatske; Erika Konjuh (Badmintonski klub Dubrovnik), mlađe juniorska i kadetska prvakinja Hrvatske u ženskim parovima, te mlađe juniorska pobjednica Kupa Hrvatske; Lea Burazor (Badmintonski klub Dubrovnik), mlađe kadetska prvakinja Hrvatske u mješovitim parovima, te mlađe kadetska pobjednica Kupa Hrvatske pojedinačno i u mješovitim parovima.

Najbolje momčadi u najmlađim kategorijama su juniori VK Jug AO, prvaci Hrvatske i pobjednici Kupa Hrvatske, kao i mlađi juniori VK Jug AO koji su osvajači Kupa Hrvatske. Kadetkinje Ženskog vaterpolskog kluba Jug, prvakinje Hrvatske također su osvojile priznanje.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist