Zanimljivosti

[FOTO] Pengano jaje zablistalo na Pilama

pengano jaje brsalje

Uskrs nam je pred vratima pa i grad pomalo poprima blagdansko ruho. Tako je veliko pengano jaje jutros osvanulo na Brsaljama. Penganje jaja je dubrovačka tradicija koja se prenosi s generacije na generaciju pa je ovo jaje na Pilama odlična ideja za pokazati našim posjetiteljima dio dubrovačke uskršnje tradicije.

Inače, pengana jaja nastaju tako da se na ljusku nanosi vru­ći pčelinji vosak, a potom se jaja kuhaju u boji po izboru, najčešće u korama luka.

Ako se do sada niste okušali u penganju jaja, možda je ovaj Uskrs pravo vrijeme za to. Kz cijeli prosec provela je naše čitatelje prošle godine naša sugrađanka Ane Čerjan, a više možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist