Sport

FOTO Partizanu “Tomo”, Jugašima bronca

FOTO Partizanu "Tomo", Jugašima bronca

Mladi vaterpolisti beogradskog Partizana pobjednici su međunarodnog vaterpolskog turnira „Tomo Udovičić“ za igrače rođene 2001. godine i mlađe, koji se od četvrtka do nedjelje igrao na bazenu u Gružu.

Beograđani su u finalu svladali grčki Vouliagmeni s 9:2. To im je druga titula pobjednika, nakon što su turnir osvojili i 2011. godine, dok je prošle godine najbolji bio Jug.

Jugaši su nakon poraza u polufinalu od Grka danas ipak dograbili brončano odličje nakon pobjede 5:3 nad Jadranom iz Herceg Novog. Od županijskih klubova vrijedi spomenuti osmo mjesto Cavtata (pobjeda protiv Mornara BS 4:2) i 25. mjesto Gusara iz Mlina.

Za najboljeg vratara turnira izabran je Jugov vratar Ivan Ljuban, dok je Grk Pavagiotis Babanikos iz Vouliagmenija ponio titulu najbolje strijelca s 24 pogotka, a osvojio je i trofej 'Ivo Ivaniš' za najboljeg igrača turnira.

Podsjetimo, na turniru koji se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom u svojoj kategoriji, nastupilo je 26 momčadi iz deset zemalja svijeta s preko četristo vaterpolista.

Pročitajte još

DRUGA UTAKMICA DOIGRAVANJA Dubrovački košarkaši dočekuju Splićane

Dulist

MEĐUNARODNI JUDO KUP Novih osam medalja za JK Konavle-Cavtat

Dulist

MATEJ PERAK PRVAK GRADA U ŠAHU Održano Otvoreno kadetsko prvenstvo

Dulist