Županija

FOTO Ovako će izgledati hoteli u Župi!

zupa hotel orlando projekcija hup 2

Nakon dva desetljeća čekanja razrušeni hotelski kapaciteti Župe dubrovačke primit će prve goste već sljedeće ljeto.

Radovi na izgradnji hotela Orlando i Mlini u punom su jeku, a prema najavama ministra turizma Darka Lorencina, 15. svibnja trebao bi biti raspisan i natječaj za Kupare. No, to je ipak još na ‘dugom štapu’, dok s druge strane HUP Zagreb vrata svojih hotela ima namjeru otvoriti već za sljedeću predsezonu. Upravo zato od njih smo tražili odgovore na pitanja što točno grade, koliki će biti novi smještajni kapaciteti, kao i koje će se sve popratne sadržaje moći pronaći unutar novog resorta.
Kako stoji u njihovu odgovoru, Hotel Orlando (koji će po svemu sudeći biti pod Sheratonovom franšizom) rasprostirat će se na 23 tisuće metara četvornih, dok će se Mlini protezat na njih nešto više od 5 tisuća. U sklopu resorta koji u širem smislu uključuje i hotel Astareu bit će 730 smještajnih jedinica s više od 1500 kreveta.
Orlando će imati 250 smještajnih jedinica (239 soba i 11 apartmana – 4/5 zvjezdica ), Mlini 90 smještajnih jedinica (84 sobe i 6 apartmana – 4 zvjezdice), Astarea – 220 smještajnih jedinica (3 zvjezdice), Depandansa Studenac – 90 smještajnih jedinica (3 zvjezdice), Bungalovi i paviljoni 39 smještajnih jedinica – 4 zvjezdice, Vile Lovorka, Supetar, Borovka, Srebrenka, Jadranka – 18 smještajnih jedinica 4/5 zvjezdica te Poslovno garažni objekt – 22 smještajne jedinice (4 zvjezdice).
Kako poručuju iz HUP-a, u resortu će biti i više od 2000 sjedećih mjesta u ugostiteljskim objektima u Srebrenom i Mlinima, od toga 40 posto na otvorenom prostoru, a u sklopu kompleksa bit će i najveća hotelska kongresna dvorana u Republici Hrvatskoj.

360 milijuna kuna ulaganja
Ukupna ulaganja iznose više od 360 milijuna kuna, odnosno u Mlinima će biti uloženo više od 15 milijuna eura, dok će na mjestu budućeg hotela Sheraton biti uloženo više od 35 milijuna eura.
– U sklopu resorta će biti izgrađen vanjski bazenski kompleks, dimenzioniran na način da opslužuje goste u cijelosti (hotel Astarea, hotel Mlini, depandansa, bungalovi i paviljoni), a uz bazenski kompleks su pozicionirani novi ugostiteljski objekti, smještajni kapaciteti (apartmani Vile Mlini – Vila Lučić) te popratni sportsko-rekreativni sadržaji. U samom hotelu Astarea i pripadajućoj depandansi izvedeni su značajni tehnički i interijerski zahvati koji su između ostalog usmjereni na povećanje energetske učinkovitosti, a koji omogućavaju tržišno pozicioniranje kompleksa u cijelosti na razinu međunarodne kategorije 4 zvjezdice. Na lokaciji bungalova i paviljona je provedena opsežna rekonstrukcija postojećih smještajnih kapaciteta, na način da je umjesto dosadašnjih 66 smještajnih jedinica (2 zvjezdice) izvedeno 36 novih smještajnih jedinica koji svojom strukturom i opremom nadilaze minimalne tehničke uvjete za kategoriju 4 zvjezdice – poručuju iz HUP-a Zagreb te dodaju kako se pristupilo izgradnji novog hotela u Mlinima kako bi se postigla veća kategorizacija.
– Novi hotel kategorije 4 zvjezdice kapaciteta do 100 smještajnih jedinica, visoko kvalitetnih i opremljenih soba i apartmana s manjim restoranom i pripadajućom kuhinjom, lobby barom i recepcijom te velikom vanjskom terasom koja će se protezati na novoformirani trg koji će biti otvoren prema moru i koji će sa starom jezgrom činiti jedinstvenu cjelinu i stvoriti bolji vizualni i funkcionalni doživljaj samih Mlina, čime će se značajno poboljšati turistička ponuda ne samo društva Hoteli dubrovačka rivijera d.d. već i mjesta Mlini – poručuju investitori.
– U sklopu Orlanda, odnosno budućeg Sheratona bit će kongresni centar s ukupno 6 dvorana, bazeni – unutarnji i vanjski, wellness i spa centar (1500 m2), komercijalni sadržaji, restorani, barovi itd., a princip korištenja novog hotela biti će resort-kongresni hotel koji će osim ljetnog obiteljskog turizma sa svojim kongresnim centrom kao i SPA sadržajima privlačiti goste tijekom cijele godine.
Uz ovaj hotel u Srebrenom planira se izgraditi poslovno-garažni objekt koji će biti u obliku slova „L“ te će formirati javni trg na svojoj južnoj strani što će dati dodatnu kvalitetu centru mjesta Srebreno i što je projekt od posebnog značaja za jedinicu lokalne samouprave. U objektu se planira uz trgovački centar (prizemlje) izgraditi 20 luksuznih apartmana te garaža kapaciteta do 70 garažno parkirnih mjesta koja također predstavlja posebni značaj za jedinicu lokalne samouprave i lokalno stanovništvo – poručuju iz HUP-a te dodaju kako će dodatnu ponudu kompleksa činiti Češke banje.
– Riječ je o plažnom objektu koji će se u cijelosti rekonstuirati i pozicionirati kao lounge bar te kao takav činiti sastavni dio odnosno nadopunu usluga šireg opsega hotela (resorta) Orladno – zaključuju iz HUP-a.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist