DuList IN

FOTO Otvorena izložba ‘Župski karnevo u Cavtatu’ u Kući Bukovac

zupski karnevo u cavtatu 9

Sinoć smo se ađustali kako vaja i otvorili izložbu ‘Župski karnevo u Cavtatu’ u Kući Bukovac. Izložba je izazvala veliko veselje i oduševljenje svih prisutnih. Kao što je nekad dočekivala u Cavtatu sve maškarane prilikom dolaska Župskog karnevala, tako je i sinoć Cavtajska limena glazba s Cavtatskim mažuretkama na ulazu Kuće Bukovac dočekala drage goste – istaknuli su iz Muzeja i galerija Konavala.

Izložbu su predstavili v. d. ravnatelj Ivan Kušelj prisjetivši se kako je to izgledalo nekada i autorica izložbe, muzejska pedagoginja Petra Kralj Fox ističući važnost ove posebne manifestacije koja vuče podrijetlo iz bogate karnevalske tradicije ovih područja.

Načelnik Župe Dubrovačke Silvio Nardelli zahvalio je Muzejima i galerijama Konavala na postavljanju ovako vrijedne izložbe, dok je načelnik Općine Konavle Božo Lasić istaknuo kako je Župski karnevo uvijek dobrodošao u Konavlima te čestitao v. d. ravnatelju Ivanu Kušelju i autorici izložbe Petri Kralj Fox na izložbi.

Predsjednica Župskog karnevala Luce Čučić i dugogodišnji sudionik karnevala Braco Grbić s posebnim su veseljem pojasnili važnost ove posebne manifestacije koja uveseljava naše područje još od 1981. godine.
Zahvaljujemo Vidu Bracu Grbiću, Vlahu Miloslaviću, Luci Čučić, Miši Galjufu, Mari Galjuf, Đuru Bracu Vragolovu, Josipi Vragolov, Doris Šarlić Mihaici, Vlahu Trtomanu i Đuru Vitkoviću te Dubrovačkim podrumima!

-Uz tratimjenat i brojne posjetitelje, proslavili smo otvorenje još jedne izložbe koja se može pogledati do kraja svibnja 2024. godine! – rekli su.

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist