Kultura

FOTO Otvorena izložba ‘Umjetnici i Sveti Vlaho’ Miha Skvrce

Izložba Miha Skvrce ‘Umjetnici i Sveti Vlaho’ otvorena je u petak navečer u Matici hrvatskih iseljenika.

Ideja umjetnika iza likovnog djela, onoga koji se ne vidi dok promatramo sliku, romantičarska je ideja kojoj su umjetnici pristupali izrađujući autoportrete, a u postmodernoj umjetnosti autor postaje objekt svojih slika.

Ova izložba donosi pred promatrača zanimljiv svijet unutrašnjosti radnih prostora umjetnika u koje publika gotovo nikad nema priliku zaviriti. Istovremeno, ovom se izložbom slavi dubrovački parac Sveti Vlaho.

Miho Skvrce rođen je 1976. u Dubrovniku gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, nakon čega je upisao studij slikarstva na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Na studiju je izučavao i fotografiju da bi se po povratku u Dubrovnik posvetio se isključivo profesionalnoj umjetničkoj i novinskoj fotografiji te je dugo godina radio kao suradnik u časopisu Welcome Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Dubrovačkog vjesnika, Globusa i mnogih drugih revija, časopisa, novina i raznovrsnih publikacija.

Njegove su fotografije objavljene i u mnogim knjigama, a nekoliko je knjiga sam opremio fotografijama, poput Dubrovačke kuharice u izdanju EPH i likovne monografije Viktor Šerbu. Živi i radi u Dubrovniku.

Pročitajte još

IN MEMORIAM ZA RUBENA RADICU Supružnici Hut i DSO izveli pravu glazbenu poslasticu u Dvoru

Dulist

MAESTRO IVAN HUT Kultura je standard jednog grada. Kad bi se to osvijestilo, stvari bi krenule na bolje

Volite knjige? Dođite na buvljak u Dubrovačke knjižnice ili vratite omiljeno štivo bez plaćanja zakasnine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija