Kultura

FOTO Otvorena izložba ‘Najbolji u baštini – Utjecajni projekti’ u Kneževom dvoru

FOTO Otvorena izložba 'Najbolji u baštini – Utjecajni projekti' u Kneževom dvoru

‘Najbolji u baštini – Utjecajni projekti’ naziv je izložbe koja je otvorena u Kneževu dvoru u srijedu navečer, a riječ je o ukupno 44 nagrađena muzejska, baštinska i konzervatorska projekta iz cijelog svijeta koji su nagrađeni u protekloj godini.

Izložba nudi pregled laureata koji su dio programa 15. izdanja konferencije „Najbolji u baštini“ (The best in heritage), koja će se od 22. do 24. rujna održati u Dubrovniku, a zamišljena je kao svojevrstan uvod u konferenciju. Ujedno ona je i javni aspekt projekta jer predstavlja najbolja dostignuća i ne-sudionicima skupa.

– Na svijetu se godišnje nagrađuju stotine izvanrednih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata. Njihova izvrsnost zaslužuje biti bolje poznata stručnoj publici, ali također zainteresiranoj javnosti i ljubiteljima baštine. Upravo je to cilj projekta ‘Najbolji u baštini’ – istaknuo je profesor Tomislav Šola, ravnatelj projekta.

Ovaj projekt od početka uživa visoko pokroviteljstvo svjetske muzejske organizacije (Međunarodno vijeće muzeja – ICOM). Konferencija se od 2009. godine organizira u partnerstvu s vodećom europskom baštinskom organizacijom Europom Nostrom, a od 2014. godine uz podršku programa EU-e Creative Europe. Grad Dubrovnik i Dubrovački muzeji su lokalni partneri konferencije.

Izložba je prezentirana na panoima na galeriji Kneževa dvora, a posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja će biti dostupna tijekom rujna.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist