DuList IN

[FOTO] OTVOREN 11. DUFF! Filmska festa djece i mladih

[FOTO] OTVOREN 11. DUFF! Filmska festa djece i mladih

Službeno je otvoren 11. Festival filma djece i mladih ‘DUFF’ u Kinu Sloboda. Na otvorenju je prikazana prva natjecateljska projekcija, a cijeli događaj ‘začinio’ je nastup Folklornog ansambla Linđo. Treba istaknuti kako je program festivala već započeo u ponedjeljak, i to posebnim i školskim projekcijama.

I ove godine je preko festivalske platforme pristigao veliki broj filmova iz cijelog svijeta, a selekcijski žiri u sastavu Uroša Živanovića, Mariele Marković i Zlatka Tomića odabrao je 50 najboljih koji će se natjecati za jednu od ukupno 10 festivalskih nagrada ovogodišnjeg festivala.

[FOTO] OTVOREN 11. DUFF! Filmska festa djece i mladih

Za sve one koji neće biti u Dubrovniku ovaj vikend, omogućeno je gledanje i ocjenjivanje filmova preko Vimeo platforme na koju je moguće pristupiti preko službene stranice festivala, a na kojoj se već skupio priličan broj glasova. Najbolje ocijenjeni film će u konačnici odnijeti nagradu publike.

Za odluku o tome u čiju će luku uploviti devet festivalskih brodova pobrinut će se japanska animatorica Maya Yonesho, slovenski redatelj i scenarist Peter Bratuša te kazališni i filmski glumac Kristijan Ugrina, članovi ocjenjivačkog žirija.

[FOTO] OTVOREN 11. DUFF! Filmska festa djece i mladih
Miro Bronzić

Pored natjecateljskog programa, Duff je ove godine ponudio i izbor između četiri radionička, za koja su brzo popunjene sve prijave. Tako su u ponudi igrani film uz voditeljicu Ružicu Dodig, radionica sinkronizacije ‘Posudi svoj glas!’ pod mentorstvom Nikole Jankovića i Katarine Madirazze, osnova fotografije Nikole Dupera te makeovera – radionice filmske šminke i maske Ane Obradović Skračić.

[FOTO] OTVOREN 11. DUFF! Filmska festa djece i mladih

U petak je u kinu Visia u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziran županijski stručni skup voditelja izvannastavnih aktivnosti Metodika filmske edukacije uz ogledni sat odnosno projekciju i analizu filma koji vode prof. Ana Đordić i Uroš Živanović.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist