Grad

FOTO Otkriveni novi detalji budućeg izgleda hotela Belvedere

FOTO Otkriveni novi detalji budućeg izgleda hotela Belvedere

Otkriveni su novi detalji izgleda budućeg hotela Belvedere, koji će se graditi po idejnom rješenju studija 3LHD Architects.

Naime, arhitekt Marko Dabrović ispred projektanta i predstavnici investitora pobliže su upoznali predstavnike klubova ijećnika u Gradskom vijeću s projektom izgradnje novog hotela od kojeg se očekuje postavljanje novih standarda u hotelijerstvu u Hrvatskoj, ali i na širem području Mediterana.

U potpunoj suprotnosti od postojećeg objekta, novi Belvedere krasi značajno manji broj smještajnih jedinica, te suvremena i prostorno nenametljiva arhitektura.

Predstavnici investitora i projektanata istu će prezentaciju prirediti i za sve gradske vijećnike, najavljeno je, već na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Za istu sjednicu uputit će se i potrebne izmjene i dopune prostorno planske dokumentacije, poglavito GUP-a Grada Dubrovnika i DPU-a Belvedere.

Na prezentaciji su uz gradonačelnika bili i predsjednik DDS-a Pero Vićan i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ), a kratko im se pridružio i vijećnik kandidacijske liste Maro Kristić.

Hotel je, podsjetimo, u svibnju 2014. godine kupila tvrtka Vila Larus, odnosno ruski milijarder Viktor Vekselberg.

Izvor: www.dubrovnik.hr

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist