Grad

ANDRO VIDAK O ORSULI: Nismo zaustavili festival jer smo odustali nego da isprovociramo napredak

ANDRO VIDAK O ORSULI: Nismo zaustavili festival jer smo odustali nego da isprovociramo napredak

Andro Vidak se na Facebook stranici Parka Orsula osvrnuo na jučerašnji sastanak gradonačelnika Andra Vlahušića s ravnateljem JU Rezervat Lokrum, na kojem se raspravljalo i o parku na Orsuli.

Naime, kako je istaknuto u priopćenju Grada Dubrovnika, ‘razgovaralo se i o mogućnostima ponovnog stavljanja u funkciju gradskog parka Orsula, kao najljepšeg vidikovca prema Lokrumu, za potrebe kulturnih i glazbenih događanja’.

Rezervat Lokrum, istaknuli su iz Gradske uprave, je u taj projekt zainteresiran krenuti u suradnji s udrugom Ambient Croatia, te uz strogo poštivanje prostora i svega onoga što je ta udruga dosad napravila na tom gradskom zemljištu.

Evo kako je to komentirao Vidak:

-Pravo vlasnika da raspolaže svojom imovinom je neosporno, a posljednje poruke koje se odašilju znatno su konkretnije i kulturnije artikulirane što je lijepi korak naprijed. Dobro gospodarenje vlastitom imovinom je ključ napretka. Orsulom, javnim gradskim parkom, mora gospodariti Grad kao vlasnik, putem bilo kojeg svog instrumenta, a to može biti i Lokrum. Nama je svejedno, samo da se radi.

Daljnji razvoj i izgradnju Parka Orsula kao građanske javne vrijednosti, kulturne pozornice koja će u budućnosti biti u stanju dodatno izdići Dubrovnik na kulturnoj mapi Svijeta i biti jedna od važnih karika ka ostvarenju snova o kulturnoj prijestolnici Europe, ne može do kraja provesti sama udruga Ambient Croatia i privatne firmice Andra Vidaka. Grad ima snagu da sve to provede ukoliko želi, a mi smo svi tu da i dalje potičemo procese i aktivno zastupamo sve naše interese. Argumentirani građanski aktivizam sa dobro zasukanim rukavima i mrcu talenta za poduzetništvo, nitko niotkuda ne može izbaciti. Zaustavili smo festival ne zato što smo odustali, nego zato da isprovociramo napredak. Od početka smo jasni.

Posao koji smo do sada odradili je golem i neupitan, a njegovi razmjeri tek će se vidjeti u budućnosti. Brend je već tu, a uspjeli smo dovršiti i najvažnije, a to je strateška arhitektonska studija cijelog lokaliteta u kojoj smo obuhvatili i razradili sve potencijale parka kao što su: proširenje kapaciteta gledališta na 1000 sjedećih mjesta, prometno rješenje koje dokida barikade Hrvatskih cesta, spajanje magistralnih vidikovaca u jedan veliki uređeni i funkcionalni vidikovac na koji se može pristupiti iz oba smijera, parking, pristupe, zahode, recepcije, povezivanje pothodnikom sa Žarkovicom itd itd.

Izuzetno se radujemo svakoj konstruktivnoj suradnji i javnim raspravama koje ćemo zajedno pokrenuti… – napisao je Vidak na Facebooku.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist