Aktualno

FOTO Obišli smo novouređene prostorije Akademisa Garište!

gariste 2

Završeni su radovi na Akademisu Garište! Njega će Turistička i ugostiteljska škola u budućnosti koristiti za učenje temeljeno na radu, naglasio je ravnatelj TUŠ-a Antun Perušina prilikom obilaska novouređenih prostorija Akademisa ovog petka. Time se ujedno obilježio i završetak projekta ‘Uspostava projekta Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik’. Ukupna vrijednost projekta je 110 milijuna kuna.

-Možete vidjeti jednu naznaku onoga što će se dogoditi u sljedeća dva tri mjeseca kad se još dovrše detalji i kad dobijemo svu potrebnu dokumentaciju za rad – naveo je Perušina u obilasku te zahvalio svima koji su kroz protekle dvije i pol godine ‘iznijeli’ projekt Regionalnog centra kompetentnosti.

-Trebalo je odraditi projekt i temeljnu funkciju škole, a to je obrazovanje kadrova u našem sektoru. Mislim da smo to uspješno radili. Imali smo poteškoća, selili smo u Župu dubrovačku. No, mislim da smo to sve dobro prebrodili, na zadovoljstvo naših učenika, roditelja te svih vas koji ste nas na ovom putu pratili. Iza ovoga slijedi jedna slična prigoda u objektu Vila Čingrija. Danas obilježavamo završetak formalnog dijela projekta. Dio radova, iza kojih stoji naš osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, nastavit će se kako bi oba objekta dobila onaj svoj puni sjaj – naglasio je.

Hilarija Lozančić Benić, voditeljica Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik naglasila je kako se došlo do kraja oba dijela projekta kojim su se ‘jačali ljudski potencijali, znanje i vještine mentora u školi te u gospodarstvu’.

-Time ćemo sutra našim učenicima pružiti mogućnost učenja temeljenog na radu u naša dva Akademisa – Garište i Čingrija. Ne samo našim učenicima, već svim polaznicima obrazovanja u sektoru turizam i ugostiteljstvo. Moći će dobiti prigodu educirati se i učiti primjere dobre prakse koje će automatski ponuditi tržištu jer će biti otvoren prema javnosti. Naime, sav rad koji učenici budu radili, bit će prezentiran javnosti i time ćemo pokazati što je ključ ove priče, a to je izvrsnost turizma u našem gradu – rekla je.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako je Regionalni centar kompetentnosti važan iskorak u turizmu.

-Bez obzira na sve što smo u turizmu postigli sa školom, hotelijerima, treba uvijek težiti prema naprijed. Ovo je jedan od koraka – naglasio je i dodao kako su iskoristili sva sredstva koja su bila namijenjena za ovaj projekt iz Europskih fondova. Spomenuo je i kako postoje sredstva koja je uložila županija. Riječ je o 5 milijuna kuna koje je uložila u navedena dva prostora i Turističku i ugostiteljsku školu.

-TUŠ mora osmisliti organizaciju u dva Akademisa. To je zahtjevno, ali sigurno je da će uspjeti kao što su to napravili i dosad – naglasio je.

U obilasku su bili među ostalim i biskup dubrovački Roko Glasnović, direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić…

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist