Aktualno

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Tamaric

Gradonačelnik je jutros sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova obišao radove na projektu izgradnje nove dvosmjerne spojne ceste Tamarić u Mokošici. Riječ je o izgradnji nove dionice od osnovne škole u Mokošici do Jadranske magistrale.

– Danas obilazimo radove na budućoj cesti Tamarić, ključnom infrastrukturnom projektu u Mokošici koji će osigurati normalnu komunikaciju do škole, a istovremeno će svim stanarima ulice Bartola Kašića osigurati puno lakši i jednostavniji život i komunikaciju do svojih kuća. Projekt je kao što vidite u visokoj fazi. Iza nas se nalazi jedno područje koje je iznimno zahtjevno. Potrebno je izraditi prijelaz potoka Tamarić i spojiti ga s dugim dijelom ceste. Nadalje, započeli su i radovi na izgradnji fekalne i oborinske odvodnje – rekao je Franković te dodao kako je plan da projekt bude završen u listopadu.

– Vjerujemo kako će se taj plan i ispuniti. Međutim, svjesni smo činjenice kako se tijekom radova naišlo na vrlo loš teren. U konačnici je trebalo doći do zamjene materijala, što je uzelo jedan dio vremenskog perioda koji prethodno nismo bili uračunali. Unatoč tome, prema posljednjoj situaciji, listopad i dalje ostaje ključan za završetak radova – ispričao je te nastavio o tome što će se dobiti s navedenim projektom.

– Realizacija ovog projekta omogućit će komunikaciju manjim autobusom do same škole. To je iznimno važno istaknuti s obzirom da je osnovna škola Mokošica jedna od rijetkih škola na području grada do koje nema autobusne linije. Drugo, osigurat će se normalno prometovanje ulicom Bartola Kašića. Nadalje, ono što je također važno je sigurnost pješaka. To znači da će kolnik biti napravljen onako kako je to potrebno – objasnio je te dodao da će završetkom ovih radova biti omogućene investicije na školi i vrtiću.

–  Nakon što završimo ovu investiciju, omogućit će se i realizacija nadogradnje OŠ Mokošica za koju smo dobili potrebna europska sredstva. Uz to smo u tijeku izrade prostorno-planske dokumentacije, odnosno ishođenja građevinske dozvole. Ova škola je po broju učenika najbrže rastuća škola u Dubrovniku. Kako sada podaci stoje u idućoj godini ćemo imati čak šest prvih razreda. Uz navedeno, odmah do same škole, odnosno budućeg proširenja, nalazi se i vrtić za kojeg isto imamo ishođenu građevinsku dozvolu. Nadam se da ćemo kroz neki od budućih europskih natječaja dobiti značajnije financiranje i tog projekta vrijednog gotovo deset milijuna eura. Ova cesta je značajna za Mokošicu te za povećanje uvjeta života samih stanovnika. Projekt je vrijedan tri milijuna eura s PDV-om. Sve ovo se isključivo financira sredstvima Grada Dubrovnika – zaključio je Franković.

Pročitajte još

[FOTO] Treće izdanje utrke Pelješkim mostom

Dulist

[VIDEO/FOTO] ROCK SPEKTAKL! Slavi se 25. rođendan Udruge mladih Orlando

Dulist

ČIŠĆENJE PODMORJA Think Green za vikend u Moluntu

Dulist