Aktualno

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Tamaric radovi 16

U izjavi za novinare tijekom obilaska radova na cesti Tamarić gradonačelnik Mato Franković je komentirao izgradnju parkinga u ulici Između dolaca te uvođenje naplate parkinga u Novoj Mokošici.

–  Nakon što smo dobili suglasnost je izrađen idejni projekt samog parkinga. Nadalje, glavni projekt je u izradi te nakon što on bude završen je plan da u ovoj godini napravimo i taj parking. Međutim, on će biti nedostatan za potrebe Nove Mokošice. Naime, sada smo u tijeku pregovora za otkup potrebnih zemljišta poviše kafića Balun – rekao je Franković te dodao kako bi to zemljište otkupili.

– Tu bi u skoroj budućnosti realizirali još određeni broj parking mjesta. Nadalje bi se u jednom trenutku odlučili uvesti i naplatu parkinga u Mokošici. Navedeno je iznimno bitno za stanovnike ovog područja. Bitno je iz razloga što sada imamo veliki broj ljudi s cijelog područja grada i šire koji tijekom sezone rade gospodarske djelatnosti sa svojim automobilima. Međutim, van sezone, svoje automobile parkiraju u Mokošici jer se ne naplaćuje parking, a u konačnici, nekoliko mjeseci zauzimaju parking mjesta. Dakle, imamo cijeli niz vozila koje smo već evidentirali, koji više od četiri mjeseca stoje na parkingu – objasnio je gradonačelnik.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist