Aktualno

FOTO Nova prometna regulacija na Pločama

FOTO Nova prometna regulacija na Pločama

Od jutros je zbog radova na izgradnji dijela kabelskog raspleta za promet zatvorena ulica Petra Krešimira IV od Vatrogasaca do ulice Od Bosanke, a smjer kretanja prometa je izmijenjen.

Izmjene su se dogodile u ulicama Iza Grada, Frana Supila i Petra Krešimira IV, kao i smjer vožnje za parking Tenis tabor. Tako se promet svih vozila prema Pločama i Zlatnom potoku usmjerava od Zagrebačke ulice, ulicom Iza Grada, Frana Supila, dijelom ulice Petra Krešimira IV (od Viktorije prema vidikovcu na državnu cestu D8) suprotnim smjerom kretanja od postojećeg.

Promet na dijelu ulice Petra Krešimira IV (od ulice Od Bosanke pa do ulice II Dalmatinske brigade) odvija se dvosmjerno, dok je smjer kretanja vozila za parking Tenis Tabor u suprotnom smjeru od postojećeg. Sva vozila koja prometuju od Ploča i Zlatnog potoka prema Gružu i Lapadu usmjeravaju se na ulicu II Dalmatinske brigade nadalje prema vidikovcu na državnu cestu D8. Ovakva situacija u prometu trebala bi potrajati idućih mjesec dana, točnije do 4. prosinca, barem prema najavama iz gradske uprave.

Također, i autobusi Libertasa voze po izmjenjenom režimu. JGP Libertas uveo je privremenu autobusnu stanicu u prometnom traku Zagrebačke ulice (ispod vatrogasne postaje). Iz Libertasa ističu kako linija 5 do završetka radova neće prometovati, a umjesto nje će biti uveden minibus koji će povezivati putnike na relaciji Ilijina Glavica-Ploče-Banje-Viktorija-priključak-državna cesta D8-Ilijina Glavica. Minibus će s Ilijine Glavice polaziti po voznom redu koji će biti objavljen na autobusnim stajalištima i web stranici Libertasa.

Nadalje, linija 8 do završetka radova neće prometovati s Viktorije, već će po važećem voznom redu prometovati s Ilijine Glavice. Linija 17 neće prometovati do Ploča, već će Zagrebačkom ulicom prometovati do Pila, odakle će i polaziti pet minuta kasnije u odnosu na postojeći vozni red. Linija Mokošica-Ploče će umjesto u 7:15 i 13:10 sati iz Mokošice polaziti u 7:05 i 13:00 sati. Prometovat će Zagrebačkom ulicom do nove autobusne postaje ispod vatrogasne postaje.

Linija Glavica Babinog Kuka – Pošta Lapad – Ploče će umjesto u 7:10 i 13:10 sati s Glavice Babinog Kuka polaziti u 7 i 13 sati. Prometovat će Zagrebačkom ulicom do nove autobusne postaje ispod vatrogasne postaje. Linija Donji Brgat-Gornji Brgat-Gruž-Ploče će umjesto u 7:15 sati iz Donjeg Brgata polaziti u 7:05 sati. Prometovat će Zagrebačkom ulicom do nove autobusne postaje ispod vatrogasne postaje. Uz to, vrijedi istaknuti kako će sve prigradske linije u smjeru istoka s polascima iz Dubrovnika prometovati preko Ilijine Glavice, te državnom cestom D8 prema krajnjim odredištima.

Također, od jutros je na snagu stupio novi, 'zimski' vozni red u gradskom i prigradskom prijevozu.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist