Aktualno

[FOTO] Napreduju radovi na uređenju platoa Gradac

[FOTO] Napreduju radovi na uređenju platoa Gradac

Napreduju radovi na uređenju platoa Gradac, koji su započeli u drugoj polovici studenog. Riječ je, podsjetimo, o radovima u sklopu projekta hortikulturne revitalizacije koji će trajati ukupno 120 dana.
-Radovi idu po planu građenja. Ne odstupamo od njega, čak idemo nešto i unaprijed od plana s obzirom da nas je deset dana poslužilo vrijeme – govori nam direktor Sanitata Tomislav Tabak. Istaknuo je kako se trenutno rade iskopi, kojima ovakvo vrijeme s kišom zapravo ni ne smeta.
U sklopu radova izvršit će se izmjena podloge platoa uz adekvatno niveliranje, ozelenjavanje platoa kao i nadogradnja postojećih nasada. U sklopu krajobraznog uređenja planirana je i izvedba sustava za automatsko navodnjavanje i oborinsku odvodnju, a nakon završetka radova planirani parking će služiti kao i do sada, isključivo za građane s mjesečnim povlaštenim parkirnim kartama.

-Ovaj prostor već 30 godina čeka na primjerenu pažnju i uređenje te nam je drago da ćemo to uskoro promijeniti! – naglasili su prilikom početka radova iz Sanitata.
Inače, cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a glavni projekt izradila je tvrtka Proto-Arch na čelu s glavnom projektanticom Leom Đurović Ruso te projektanticom suradnicom Miom Erak. Radove izvodi tvrtka Texo Molior d.o.o. iz Cavtata.

Pročitajte još

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist