Aktualno

[FOTO] Napreduju radovi na uređenju platoa Gradac

Napreduju radovi na uređenju platoa Gradac, koji su započeli u drugoj polovici studenog. Riječ je, podsjetimo, o radovima u sklopu projekta hortikulturne revitalizacije koji će trajati ukupno 120 dana.
-Radovi idu po planu građenja. Ne odstupamo od njega, čak idemo nešto i unaprijed od plana s obzirom da nas je deset dana poslužilo vrijeme – govori nam direktor Sanitata Tomislav Tabak. Istaknuo je kako se trenutno rade iskopi, kojima ovakvo vrijeme s kišom zapravo ni ne smeta.
U sklopu radova izvršit će se izmjena podloge platoa uz adekvatno niveliranje, ozelenjavanje platoa kao i nadogradnja postojećih nasada. U sklopu krajobraznog uređenja planirana je i izvedba sustava za automatsko navodnjavanje i oborinsku odvodnju, a nakon završetka radova planirani parking će služiti kao i do sada, isključivo za građane s mjesečnim povlaštenim parkirnim kartama.

-Ovaj prostor već 30 godina čeka na primjerenu pažnju i uređenje te nam je drago da ćemo to uskoro promijeniti! – naglasili su prilikom početka radova iz Sanitata.
Inače, cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a glavni projekt izradila je tvrtka Proto-Arch na čelu s glavnom projektanticom Leom Đurović Ruso te projektanticom suradnicom Miom Erak. Radove izvodi tvrtka Texo Molior d.o.o. iz Cavtata.

Pročitajte još

PANEL RASPRAVOM OTVORENI DANI HRVATSKOG TURIZMA U ŽUPI Fleksibilnost, sigurnost, digitalizacija… ključ su uspjeha u sezonama koji slijede

Dulist

Julijana Antić Brautović nova je pročelnica za kulturu

Dulist

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija