Grad

FOTO/ Napreduju radovi na novom suvremenom sportsko-rekreacijskom kompleksu

FOTO/ Napreduju radovi na novom suvremenom sportsko-rekreacijskom kompleksu

Igralište OŠ Ivana Gundulića postaje novi suvremeni sportsko-rekreacijski kompleks. Radovi su započeli sredinom listopada, a u tijeku je izgradnja multifunkcionalne pomoćne građevine čime će se osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta.

Bit će dijelom ukopana u postojeći teren, prizemne katnosti, natkrivena ravnim ozelenjenim krovom. Pročelje će biti od kamena, a uz postojeći potporni zid smjestit će se nenatkrivena terasa.

Izgrađene su nove, proširene tribine. Igralište za košarku i mali nogomet uredit će se i presvući novim asfaltnim slojem. Projekt obuhvaća i sanaciju postojeći potpornih i ogradnih zidova te zaštitne ograde igrališta. Zamijenit će se i ograda na granici parcele prema javnoj površini, urediti pješački pristupi uz postavljanje rukohvata te popločati prolazi i terase. Planirano je i krajobrazno uređenje čitavog prostora i postavljanje novih rasvjetnih tijela. Investicijom će se ujedno riješiti i problem oborinske odvodnje tog dijela obuhvata.

Radove izvodi tvrtka Gradimat d.o.o., a investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna upravlja nadležni Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika. Osim za učenike osnovne škole, koji će dobiti bolje uvjete za izvannastavne aktivnosti, ovo ulaganje značajno je i za građane s područja Gruža jer će dobiti novo mjesto za rekreaciju, okupljanja i održavanje raznih događanja.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist