Sport

FOTO Najbrža je Megaenergija!

FOTO Najbrža je Megaenergija!

Dodjelom plaketa najboljim jedriličarima u nedjelju navečer u Hotelu Lapad završena je ovogodišnja, 33. po redu Južnodalmatinska regata.

Najbolje vrijeme ostvarila je slovenska jedrilica Megaenergija s kormilarom Uoršem Zvanom, koja je ujedno odnijela prvo mjesto i u 1. skupini. U istoj skupini druga je bila Anadora s kormilarom Matom Arapovim, dok je treće mjesto pripalo Kraljici Jeleni (kormilar Neven Katić).

U 2. skupini pobjedu je odnijela brodica „Dubrovnik“ s kormilarom Tončijem Kordićem, ispred „Mareusa“ (Đakulović) i Janske X (Smerdelj). U 3. skupini prvo mjesto je osvojio „Južni vjetar“ s kormilarom Jadranom Gamulinom, ispred „Crve zvijeri“ (Željko Šimičić) i Vige (Vedran Ujević).
Jedrilica „Orion II“ (V. Kaliterna) osvojila je prvo mjesto u 4. skupini, dok je drugo mjesto pripalo „Trinajstici“ (Mirko Zule), a treće „Elanu 31“ (Božidar Radić).

U 5. skupini prvak je „Lero“ s kormilarom Ivom Kvestićem, ispred „Malog sunca“ (Zdravko Sabić) i „Strilca“ (Damir Kraljević). „Seascape 27“ s kormilarom Šimom Stipaničevim bio je prvi u 6. skupini, ispred „Lapada“(Vedran Kosović) i „First Love“ (Darko Bravić).

Pobjednik Južnodalmatinske regate po ORC-u je „Mareus“ (kormilar K. Đakulović). Drugo mjesto pripalo je „Lapadu“ (Vedran Kosović), a treće „Strilcu“ (Damir Kraljević).

Podsjetimo, na regati četvrte kategorije u organizaciji JK Orsan iz Dubrovnika i PSD Peliška Jedra iz Orebića od 2. do 4. kolovoza plovilo se na regatnoj stazi od Orebića preko Pomene i Prožure do Dubrovnika. Jedrilice su tako od Orebića do Pomene na Mljetu otplovile 16 nautičkih milja, od Pomene do Prožure  prešli su 19 nautičkih milja, a od Prožure na Mljetu do Dubrovnika odradili rutu od 20 nautičkih milja.

Sa starta u Orebiću uputile su se 42 jedrilice iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Italije i Njemačke.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist